El talent valencià s’obri pas en la indústria dels videojocs

L’acceleradora Lanzadera de València acull diversos projectes impulsats per joves valencians que col·laboren entre ells

Diverses empreses valencianes desenvolupen videojocs a Lanzadera de València / À Punt NTC

Aquest dissabte València acull la fira de videojocs E-sports City, una de les primeres cites presencials del sector des que va començar la pandèmia. Aquest esdeveniment farà boca per al proper gran festival de la indústria, el Dreamhack.

Una de les empreses valencianes que apunta alt dins del món dels videojocs és l’estudi Chibig, un equip de 15 persones que va nàixer fa cinc anys i que desenvolupa la seua activitat en l'acceleradora Lanzadera de València. Abraham Cózar, el director de Chibig, ha assegurat a À Punt que el seu ritme de treball no té res a veure amb les grans empreses del mercat internacional. “Fem projectes menys comercials, més arriscats, i eixa originalitat ens permet guanyar-nos els jugadors, sorprenent-los”, ha assegurat.

Un altre estudi independent de Lanzadera és Inverge Studios. El seu CEO i dissenyador, Pablo Martínez, ha explicat a À Punt Notícies com es van ajuntar: “No trobàvem res a Alacant i vam crear el nostre propi treball”.

Com aquests dos projectes, n'hi ha més de 60 al nostre territori, i representen el 10% dels que hi ha a Espanya. En molts casos, col·laboren entre ells per a poder arribar més lluny, ja que és una indústria que tendeix a la concentració. “En el moment en què tenen èxit, són reclutats o comprats per empreses més grans”, segons Javier Lacort, expert en tecnologies a la plataforma en línia Xataca.

Tot i les absorcions de grans empreses, encara n'hi ha que intenten diferenciar-se i arriscar, com les de Lanzadera. Un exemple és la llengua en què es creen. “Totes les nostres produccions les traduïm al valencià”, ha assenyalat Cózar, dels projectes d’estudi Chibig.

També et pot interessar

stats