Taylor Swift puja a l'Olimp dels MTV VMA i comparteix protagonisme amb Katy Perry

L'estrela del pop guanya set premis i iguala el rècord de 30 estatuetes que acumula Beyoncé

La cantant Taylor Swift posa durant la catifa roja dels MTV Vídeo Music Awards 2024, en l'UBS Arena, a Nova York (els EUA)
La cantant Taylor Swift posa a la catifa roja dels MTV Video Music Awards 2024 a UBS Arena, a Nova York / Octavio Guzmán (EFE)

L'estrela del pop Taylor Swift ha pujat a l'Olimp dels premis MTV Video Music Awards (VMA) en igualar el rècord de 30 estatuetes que acumula Beyoncé. Encara que va ser la guanyadora absoluta de la nit, va compartir protagonisme amb una altra estrela del pop: Katy Perry.

Swift va guanyar set premis, incloent-hi artista de l'any i millor videoclip per Fortnight, al costat de Post Malone. Amb este fet es va col·locar al nivell de la diva Beyoncé, que en té 26 al seu nom més altres quatre de compartits: dos amb el marit Jay-Z com The Carters, i altres dos amb Destiny's Child.

La cantant, compositora i directora de Fortnight va parlar de "la felicitat, la diversió i la màgia" que li aporta el seu nóvio, el jugador de futbol americà Travis Kelce, i va animar els seus fans majors de 18 anys "a registrar-se i votar una altra cosa", en referència a les eleccions presidencials als EUA, convocades per al 5 de novembre, i on ella ha mostrat suport a la candidata demòcrata, Kamala Harris.

Espectacular actuació de Katy Perry

La gala de tres hores, celebrada en l'estadi UBS de Nova York, va estar carregada d'actuacions, però sens dubte la més espectacular va ser la de Katy Perry, que abans de rebre el premi Vanguard a la seua carrera va fer un intens repàs de deu minuts als seus grans èxits.

La cantant va volar entre rajos làser, va córrer per una muntanyeta i va ballar sense parar, i tot sense que li fallara la veu mentre entonava Black Horse, California Girls, I Kissed a Girl o Fireworks. Per si no n'hi haguera prou, en finalitzar va comentar: "Ho he fet tot en el primer dia de regla".

Perry va agarrar exultant el premi de mans del marit, l'actor Orlando Bloom, a qui va agrair "rentar els plats" i va assegurar que les dos dècades d'èxits no han ocorregut per "accident". A més, va aconsellar a les joves artistes ser fidels a elles mateixes i "cuidar la salut mental".

Chappell Roan, millor nova artista

La millor nova artista va ser Chappell Roan, la princesa de l'Oest Mitjà estatunidenc, que va recrear una escena medieval per a cantar Good Luck, Babe! vestida amb armadura. Va dedicar el triomf a la gent trans, drag i gai, i als queers. "Vos entenc, perquè soc una de vosaltres", va dir.

Per part seua, Sabrina Carpenter, que va saltar a la fama com a actriu de la factoria Disney amb la sèrie Girl Meets World, va aconseguir el seu primer premi, el de la millor cançó de l'any per Espresso. Per gènere musical, el millor artista rock va ser Lenny Kravitz, que més tard va reinterpretar la icònica Fly Away amb una boa de plomes blanca i pantalons metal·litzats al costat del raper Quavo, de Migos, en clau trap. Benson Boone, que va saltar de TikTok a American Idol, es va coronar com a millor artista alternatiu amb Beautiful Things, mentre que la sud-africana Tyla, en guanyar amb Water en la categoria afrobeat, va reivindicar que la música africana és molt "diversa" i també pot ser "pop".

A més, la força del K-Pop va transcendir la categoria pròpia, que va guanyar la tailandesa Lisa, ja que dos bandes sud-coreanes van guanyar en millor grup i millor actuació: Seventeen i Le Sserafim, respectivament. En música llatina, la brasilera Anitta va arrasar per tercer any consecutiu gràcies a Mil veces, i va formar part de les actuacions al costat de Rauw Alejandro, Karol G o Camila Cabello.

També et pot interessar

stats