La tercera mascletà prepara el terreny per a la Crida d'aquesta vesprada

La pirotècnia Gironina ha sigut l'encarregada de fer la disparada del primer diumenge de Falles

Plaça de l'Ajuntament de València aquest diumenge 3 de març, durant la mascletà
Plaça de l'Ajuntament de València aquest diumenge 3 de març, durant la mascletà / À Punt NTC

La plaça de l'Ajuntament de València, la coneguda com la capital de la pólvora, ha tornat a viure aquest diumenge una nova mascletà del cicle pirotècnic de les Falles 2024 amb un espectacle a càrrec de la pirotècnia Gironina de Pedralba (Serrans).

Els pirotècnics de Gironina, al balcó de l'Ajuntament de València després de la tercera mascletà de Falles
Els pirotècnics de Gironina, al balcó de l'Ajuntament de València després de la tercera mascletà de Falles / Ajuntament de València

La disparada ha durat uns sis minuts i mig i, per a l'execució, s'han utilitzat vora 120 quilos de pólvora. Ha començat amb diverses parades aèries que han donat pas a un potent colp de trons. El cos de la mascletà s'ha dividit en cinc retencions que han anat obrint-se a tot el perímetre de la plaça, per a concloure amb una última retenció aèria i un impressionant terratrémol.

Es tracta d'un 3 de març atípic en el calendari faller, ja que la Crida, que normalment se celebra l'últim diumenge de febrer, tindrà lloc finalment aquesta vesprada. L'acte que dona la benvinguda a les Falles i que s'havia de celebrar el passat 25 de febrer, es va suspendre a causa del terrible incendi ocorregut al barri de Campanar.

Gironina és la tercera empresa que llança la mascletà al migdia a la plaça de l'Ajuntament, després que el divendres ho feia Pirotecnia Peñarroja i dissabte, Pirotecnia Zaragozana.

També et pot interessar

stats