Tirisiti torna a eixir a escena a Alcoi

El Teatre Principal acull les primeres representacions, exclusives per a escolars

Tirisiti, la icònica titella que parla amb xiulits, ix per la finestra en una de les escenes de la representació d'aquest divendres
Tirisiti, la icònica titella que parla amb xiulits, ix per la finestra en la representació d'aquest divendres / À Punt NTC

Els titelles d’una de les representacions més icòniques de les festes de Nadal valencianes han tornat a eixir a escena. A Alcoi s’ha tornat a escoltar aquest divendres el característic xiulit del venter més volgut, el Tirisiti, després que el Teatre Principal haja iniciat les funcions per al públic escolar.

Betlem del Tirisiti marca l’inici del compte enrere per a Nadal. Els espectadors d’aquest divendres han sigut els primers dels aproximadament 30.000 que atrauen les representacions d’aquest retaule de titelles del segle XIX declarat bé d’interés cultural.

“Saben qui és Tirisiti, qui són els ‘abuelos’... Els encanta”, assegurava una de les espectadores que aquest matí acompanya la primera xicalla que ha gaudit de la funció.

Vora la meitat del públic ve de centres escolars. Fins al 22 de desembre s’han programat funcions específiques per a l’alumnat de la Comunitat Valenciana.

Per a les famílies, les entrades es posaran a la venda el divendres 15 de desembre a les 16:00 hores. S’oferiran unes 80 funcions, que es representaran des del 23 de desembre fins al 5 de gener. 

També et pot interessar

stats