Directes
Ara en la televisió
VALENCIANS AL MÓN
Lliga Endesa: València Bàsket-Spar Girona

Torna el LABdeseries de València per a animar el debat al voltant de la ficció televisiva

Christopher Newman, productor de sèries com El Senyor dels Anells: els anells de poder i Joc de trons, serà el convidat més internacional d'aquest encontre

Una de les sessions de l'edició de LABdeseries de 2022 / Juanmi Ponce (LABdeseries)

El festival LABdeseries aterra novament a València del 25 al 30 d’abril per a celebrar la bona salut de la ficció televisiva. L’Institut Valencià de Cultura, a través de La Filmoteca, promou aquesta cita, que reuneix personalitats de diferents sectors de l’audiovisual i el periodisme per a debatre i xarrar.

Els col·loquis i les taules rodones tindran lloc a La Filmoteca, La Mutant i Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València. En aquesta edició el LABdeseries tornarà a gaudir de la presència d'un convidat internacional: Christopher Newman, productor de sèries com El Senyor dels Anells: els anells de poder i Joc de Trons.

El festival presenta la quarta edició amb el lema "Tots parlem de sèries", per a demostrar que els productes audiovisuals són per a compartir, contar històries que no tenen cabuda en el cinema, crear referents i trencar les normes.

Col·loquis, sèries clàssiques i estrenes

El festival s’inaugurarà aquest dimarts 25 d’abril a les 20:00 hores a La Filmoteca, amb el col·loqui amb l’escriptor, guionista i crític de televisió Bob Pop, i el periodista i presentador Gonzo. La xarrada, moderada per la periodista i analista televisiva Mariola Cubells, girarà entorn de les sèries que van marcar la vida dels dos convidats.

Els actes continuaran l’endemà; primerament, La Filmoteca acollirà, a les 12:00 hores, la taula redona “Com parlen les sèries fantàstiques de la realitat?”, que tindrà la presència del novel·lista i jurista H. M Zubieta; la guionista i creadora de sèries com Los Protegidos i Paraíso, Ruth García, i la guionista creadora de Tú no eres especial, Estíbaliz Burgaleta. De vesprada, La Mutant protagonitzarà un col·loqui amb la creadora de contingut i actriu Esty Quesada i el periodista i analista televisiu Juan Sanguino, que parlaran dels referents que busquem en les sèries.

Dijous, a les 12:00 hores, podrem accedir gratuïtament fins a completar aforament a Las Naves per a veure la taula redona "Com són les ciutats de les sèries?", amb Avelina Prat, directora de la recentment premiada Vasil, i Abdon Alcañiz, dissenyador de producció i director d’art de sèries com La casa de papel. A més, als voltants del recinte s’inaugurarà La plaça de les sèries, una obra d’art urbà a càrrec d’Elías Taño, Núria Tamarit, Víctor Visa i Laoliwa.

A les 20:00 hores hi haurà una taula redona a La Filmoteca per a parlar de “com representen les sèries tot el que és valencià”. Aquesta estarà formada per Gabi Ochoa, guionista de Sin huellas; Patricia Picazo, cap de localitzacions de La Ruta, i Nacho Ruipérez, director de l’Alqueria Blanca.

La taula redona de divendres, que se centrarà en la salut mental, se celebrarà a La Filmoteca a les 12:00 hores. Hi participaran Ana Rujas, creadora de Cardo; Luis Caballero, guionista de HIT, i Mireia Vilapuig, una de les creadores de la nova sèrie de Filmin, Selftape. A la vesprada, en el mateix espai, hi haurà una trobada amb Christopher Newman, productor del Senyor dels Anells: els anells de poder i Joc de Trons.

Dissabte 29 d’abril a les 20:00 hores tindrà lloc el col·loqui "Per què el thriller mai passa de moda?", a càrrec de Vicente Garrido, criminòleg i autor del llibre basat en crims reals La fascinación del mal. A continuació s’estrenarà el primer capítol de Sherwood, de James Graham. Finalment, i per a acomiadar l’edició d’enguany, l’equip de LABdeseries, David Breiva, Áurea Ortiz i Mikel Labastida, realitzaran un col·loqui amb motiu dels trenta anys d’Expediente X que acabarà amb la projecció del primer episodi de la sèrie, estrenada el 1993.

València

També et pot interessar