Directes
Ara en la televisió
GRADA 20:30
Ara en la ràdio
PODRÍEM FER-HO MILLOR (reemissió)

Els treballs al jaciment del Cabezo Redondo de Villena afloren una vivenda de fa més de 3.000 anys

Aquesta troballa permetrà als experts estudiar elements de l'estructura i de la construcció, objectes domèstics i altres elements com llavors

Una imatge del jaciment de Villena / UA

Les excavacions del jaciment del Cabezo Redondo a Villena (Alt Vinalopó) d'aquest estiu han permés trobar les restes d'un habitatge incendiat fa més de 3.000 anys. Aquesta troballa permetrà als experts estudiar elements de l'estructura i de la construcció, objectes domèstics i altres elements com llavors que, encara que cremades, poden aportar dades interessants per a l'estudi posterior, segons ha explicat aquest dilluns el catedràtic de la Universitat d'Alacant, Mauro Hernández.

El jaciment mostra el sòl de l'habitatge, una sitja on emmagatzemaven aliments, i elements domèstics com atifells i, fins i tot, una estora d'espart danyada parcialment pel foc que s'entén que cobria aquesta sitja.

L'excavació encara aflora restes de la cendra d'un dels incendis domèstics més antics dels que hi ha constància, a més d'haver tret a la llum restes del sostre de l'edificació, i algunes de les llavors que utilitzaven en els cultius, principalment d'ordi.

L'alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, ha qualificat el jaciment com “un altre dels nostres tresors” que “situa en el mapa del món la nostra ciutat com a nucli històric, cultural i turístic” i del qual cada any s'aconsegueixen objectes importants que llancen llum a la investigació.

D'altra banda, la vicerectora de la UA, Cata Iliescu, ha emfatitzat la importància d'un jaciment en el qual es treballa des de fa més de tres dècades i del que han aflorat "importants troballes de rellevància internacional".

l’Alt Vinalopó

També et pot interessar