Tres nominacions valencianes als premis Gaudí
Visitante, d’Alberto Evangelio i el compositor Arnau Bataller, per la banda sonora de Mediterráneo competiran per un guardó, mentre que Mironins ja el té assegurat
Enguany la Comunitat Valenciana estarà representada per partida triple als XIV Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català, que enguany tindrà lloc el diumenge 6 de març a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).
Les nominacions, que recullen per segon any consecutiu una presència femenina del 54%, s'han fet públiques aquest dimarts en un acte a càrrec de l'actriu Maria Molins i l'actor Francesc Orella. Enguany, 28 produccions es disputaran els guardons en les 22 categories.
La pel·lícula Visitante, òpera prima del director Alberto Evangelio i participada per À Punt Mèdia, competirà pel guardó a millor pel·lícula juntament amb El ventre de la mar, d'Agustí Villaronga; Sis dies corrents, de Neus Ballús; i Tros, també debut de Pau Calpe Rufat.
La segona nominació valenciana ve de la mà del compositor alzireny Arnau Bataller -autor de la banda sonora de Mediterráneo- que competirà pel guardó a Millor Música Original amb Marcús JGR per El ventre del mar; Derby Motoreta’s Burrito Kachimba per Las leyes de la frontera; i Paul Tyan per Libertad.
Per últim, la pel·lícula d’animació Mironins (La pel·lícula), adaptació del llibre Mironins, un llibre per jugar i aprendre amb Joan Miró i amb producció de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), assegura un guardó amb segell valencià en ser l'única nominada de la categoria Millor Pel·lícula d’Animació.
Pel·lícules participades per À Punt, nominades
Visitante, el llargmetratge de cine fantàstic del benidormer Alberto Evangelio, és la primera de les cintes que está participada per À Punt Mèdia i competeix pel guardó a millor pel·lícula. Va ser rodada a Puçol amb actrius com Iria del Río o Sandra Cervera durant l’any 2020.
Altra de les nominades amb el suport d’A Punt Mèdia és el docudrama Un blues per a Teheran. Dirigida per Javier Tolentino opta a millor pel·lícula documental.
Finalment, Frederica Montseny, la dona que parla està nominada a millor pel·lícula per a televisió. Dirigida per Laura Mañá i escrita per rafa Russo i Mireia Llinàs, À Punt Mèdia la va estrenar conjuntament amb les televisions públiques TV3 i IB3 el passat 8 de març de 2021, Dia Internacional de les Dones.
Las leyes de la frontera, El ventre de la mar i Libertad favorites
Las leyes de la frontera, de Daniel Monzón, El ventre de la mar, d'Agustí Villaronga, i Libertad, de Clara Roquet, parteixen com a pel·lícules favorites en haver obtingut 13, 12 i 11 nominacions, respectivament.
Las leyes de la frontera, és la cinta que parteix amb més nominacions i optarà als premis a Millor pel·lícula en llengua no catalana, millor direcció, millor actor i actriu protagonista, direcció de producció, direcció artística, muntatge, música original, fotografia, vestuari, so, efectes visuals, maquillatge i perruqueria.
El film es disputarà el premi a Millor pel·lícula en llengua no catalana juntament amb Libertad, de Clara Roquet; Mediterráneo, de Marcel Barrena; i Tres, primer llargmetratge de Juanjo Giménez.
Tres cineastes experimentats i una debutant es disputaran el Gaudí a la Millor direcció, Neus Ballús (Seis días corrientes), Agustí Villaronga (El ventre de la mar), Daniel Monzón (Las leyes de la frontera) i Clara Roquet (Libertad ).
En categoria de Millor guió repeteixen Neus Ballús i Agustí Villaronga pels seus respectius films, a més de Juanjo Giménez i Pepe Altimira per Tres.
En les nominacions a Millor protagonista femenina figuren quatre intèrprets que aspiren al Gaudí per primera vegada: Maria Morera (Libertad), Vicky Luengo (Chavalas), Marta Nieto (Tres), i Begoña Vargas (Las leyes de la frontera).
Roger Casamajor (El ventre de la mar), l'actor no professional Mohamed Mellali (Seis días corrientes), Chechu Salgado (Las leyes de la frontera) i Eduard Fernández (Mediterráneo), aspiren al guardó al Millor protagonista masculí.