Un curt sobre la dimensió cultural de la paella guanya el concurs de curts À100
L’audiovisual que firma Gonzalo Escrig també es fa amb el guardó del públic i L’emboscada, de David Peñaranda, amb la menció d’honor del certamen que organitzen À Punt i Las Provincias
El curt Bon profit, de Gonzalo Escrig, sobre la paella, amb el primer premi i L’emboscada, de David Peñaranda, amb la menció d’honor, són els audiovisuals guanyadors d’À100, el concurs de curts organitzat per À Punt i Las Provincias. Bon profit, a més, fa doblet en aconseguir també el guardó del públic d’aquesta tercera edició del certamen al qual poden optar peces audiovisuals que duren, com a màxim, cent segons.
Bon profit aborda l’esdeveniment cultural que suposa la paella per als valencians, mentre que David Peñaranda en L’emboscada ha volgut reflectir el sentiment de fracàs.
El director comercial de Las Provincias, Daniel Zuriaga, lliurava aquest dijous el primer premi, dotat en 1.500 euros, mentre que el cineasta Jaime Maestro entregava la menció especial a l’equip de L’emboscada, en un acte al CaixaForum de València, al qual també van assistir el director general d’À Punt, Alfred Costa, i el director de Las Provincias, Jesús Trelis.
Després d’una xarrada del realitzador valencià Jaime Maestro, amb el periodista de Las Provincias Luis Urios sobre l’evolució d’aquestes peces cinematogràfiques, tant Costa com Trelis han garantit la continuïtat d’aquest concurs de curts, que va nàixer amb vocació de retre homenatge al cineasta valencià Luis García Berlanga i a qui les obres participants han de fer algun gest o referència cinematogràfica durant els cent segons màxims que ha de durar la peça.
David Peñaranda, en recollir el guardó per L’emboscada, reclamava el compromís dels productors per als projectes cinematogràfics dels joves. “Necessitem la fe pròpia dels productors, que hi haja un compromís molt fort, de manera que puguem presentar projectes i que ells es mostren compromesos per a desenvolupar-los”, reivindicava.