Un documental interactiu convida a recórrer el laberint vital de l’escriptor Max Aub

À Punt estrena l'audiovisual en el web coincidint amb el 120 aniversari del naixement de l’escriptor, refugiat a Espanya fugint de la Primera Guerra Mundial

L'escriptor Max Aub va ser capdavanter en la recuperació de la memòria històrica / À Punt NTC

Recórrer la trajectòria de l’escriptor i pensador Max Aub a través d’un documental interactiu. És la proposta que tenen a l’abast els usuaris en el web d’À Punt, coincidint amb els 120 anys del naixement de l’escriptor. És un recorregut per la vida i l'obra de l'autor de grans obres com La gallina ciega o El laberinto mágico, una de les millor cròniques que conten l’experiència de la Guerra Civil.

Max Aub es va establir a València fugint de la Primera Guerra Mundial fins que la Guerra Civil el va forçar, de nou, a exiliar-se a Mèxic, on va passar la resta de la seua vida.

Recuperar la veu de Max Aub és recuperar la veu de la memòria, com apunta Elisa Ferrer, directora de Max Aub Mapa: “Va ser una de les primeres persones que va posar el focus en la memòria històrica. Va ser un intel·lectual, un pensador que reflexionava sobre les coses i crec que un poc d’això ens fa falta hui com a societat”.

Dramaturg, novel·lista, poeta, la seua obra abraça de la novel·la al teatre, de la crítica al cinema, la ràdio i la pintura diferents portes per les quals podem entrar en el seu món.

“El transmèdia permet que l’usuari es relacione d’una manera molt horitzontal amb el contingut. Si Max Aub estiguera viu, segurament faria transmèdia, perquè intentaria trobar aquesta barreja”, expressava Fran Ruvira, guionista de Max Aub Mapa.

Aquest documental és un laberint de moments vitals de la seua vida: la infància a París, l'arribada a València, els anys de guerra, la fugida a Mèxic i l'exili de l'oblit. Si volen perdre’s per aquest laberint, sols cal visitar el web d’À Punt.

També et pot interessar

stats