Una trobada de Noèlies celebra el llegat de Nino Bravo a València
Una vintena de dones que duen el nom de la popular cançó arriben a la ciutat per a descobrir la vida i la trajectòria del cantant valencià
Vora una vintena de dones que deuen el seu nom a la popular cançó "Noelia" de Nino Bravo han viatjat aquest dissabte en tren des de Madrid i Barcelona fins a València amb motiu del 50é aniversari de la mort del cantant d’Aielo de Malferit (Vall d’Albaida).
Arriben a la ciutat on l’artista va passar part de la seua vida per a endinsar-se en la trajectòria i la discografia del cantant. Ho fan a bord d’un autobús turístic de la ciutat i l'emoció es palpa en les parades que fan per a descobrir la casa on va viure el cantant o fotografiar-se en el seu bust.
Per a dinar, la falla del Pilar ha preparat paelles per a les Noèlies amb els noms dels temes de Nino Bravo i, de vesprada, han visitat l’exposició que li ha dedicat l’Ateneu Mercantil de València, una gran mostra on han admirat objectes personals de gran valor, com premis, vestits o vídeos inèdits.
L’any 1971, Nino Bravo llançava el senzill "Noelia", amb una lletra sobre un amor platònic que es va convertir en un èxit tal que mares i pares dels anys setanta van triar el nom de la protagonista per a batejar les seues filles. A hores d'ara, a l’estat espanyol hi ha censades 74.038 Noèlies.
L'autèntica Noèlia, la que va inspirar la cançó i protagonitzar el videoclip de la platja, va ser Noelia Alfonso, una dona de Tenerife que es va convertir en miss Espanya l’any 1969 i a qui el compositor, Augusto Algueró, li va dedicar la cançó.
Les assistents a aquesta cimera de Noèlies, però, se senten les protagonistes d’aquesta experiència acompanyada d’himnes com "Un beso y una flor", "Libre", "Te quiero, te quiero" i, per descomptat, "Noelia".