La Unió Musical de Llíria s’imposa a l'Artística de Bunyol per la mínima en el Certamen Internacional de Bandes de València

La portuguesa Banda Marcial do Vale, la gallega Banda de Música Municipal de Caldas de Reis i la colombiana Banda Simfònica de Samacá han guanyat en la resta de seccions de la 136a edició de la reconeguda competició

Actuació guanyadora de la Banda Simfònica Unió Musical Llíria en el CIBM
Actuació guanyadora de la Banda Simfònica de la Unió Musical Llíria en el CIBM / Live Music Valencia

La Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria ha triomfat este diumenge en la Secció d'Honor de la 136a edició del Certamen Internacional de Bandes (CIBM) Ciutat de València. La victòria, però, ha estat molt ajustada. El segon premi l'ha guanyat la Societat Musical l'Artística de Bunyol, amb només tres punts menys: 361,5. En tercer lloc, amb 355,5 punts, ha quedat el Centre Instructiu Musical l'Harmònica de Bunyol.

Dirigida per Vicente Balaguer Doménech, la Banda Simfònica de la Unió Musical de Llíria ha interpretat el pasdoble Eugenia López, de Bernardo Adam Ferrero, i l'obra lliure Concerto for Wind Orchestra, de Ximo Tarín Micó. L'obra obligada d'esta primera secció ha sigut L’arbre blanc, del compositor valencià Pere Vicalet.

Totes les sessions del certamen s'han pogut seguir en directe pel canal de YouTube de l'esdeveniment. A més, la Secció d'Honor ha sigut retransmesa íntegrament, per primera vegada, per la televisió d'À Punt. Es pot tornar a gaudir d'estes actuacions al web de la radiotelevisió pública valenciana.

L'acte ha estat presidit pel regidor d'Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals i president del comité organitzador, José Luis Moreno, que ha entregat el guardó a la societat musical guanyadora.

Enguany, el compositor i director Salvador Chuliá ha rebut el reconeixement honorífic a la trajectòria musical en el Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València.

La Banda Simfònica Municipal de València, sota la direcció de Cristóbal Soler, ha sigut l'encarregada de clausurar el certamen mentre deliberava el jurat, que en esta edició ha estat format per Eduardo Soutullo, José M. Sánchez-Verdú, Juan J. Colomer, Julius Williams i Verena Mösenbichler-Bryant. La centenària agrupació musical ha interpretat Lo cant del valencià, de Pedro Sosa, la marxa hongaresa de La condemnació de Fausto, d’Hector Berlioz, i el quart moviment de la Simfonia núm. 8 d'Anton Bruckner.

Les bandes guanyadores del primer premi de la resta de seccions del CIBM han sigut la Banda Simfònica de Samacá (Colòmbia) en la secció tercera; la Banda de Música Municipal de Caldas de Reis (Pontevedra) en la secció segona, i en la secció primera, la Banda Marcial do Val (Portugal).

També et pot interessar

stats