Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA

Uns treballs a Petrer trauen a la llum les restes d'una basílica d'època romana

Es tracta d'un edifici datat entre finals del segle IV i començaments del segle V dC, última fase de la Vila Petraria

Jaciment de Petrer / Ajuntament de Petrer

Les excavacions arqueològiques que es realitzen en la plaça de Baix, a la ciutat de Petrer (Vinalopó Mitjà), han tret a llum les restes constructives d'una possible basílica d'època romana, datada entre mitjans del segle IV i començaments del V dC, segons ha informat l'Ajuntament.

Els sondejos arqueològics que, des de finals de 2021, s'estan duent a terme en aquesta plaça com a pas previ necessari al projecte de reurbanització integral d'aquest espai continuen donant noves sorpreses.

El director del Museu Damaso Navarro, Fernando E. Botiguer, ha oferit els detalls més tècnics dels nous vestigis descoberts en aquesta zona i ha dit que, “després d'haver trobat l'entrada al refugi de la Guerra Civil, les restes de Vila Petraria, la columna singular de l'època del baix imperi i un mosaic, la sorpresa" ha sigut que, quan van ampliar l'excavació, van començar "a eixir un edifici singular amb una sala quadrangular i un absis en la part de la capçalera”.

Es tracta d'un edifici, datat entre finals del segle IV i començaments del segle V dC (última fase de Vila Petraria), que presenta una planta basilical formada per una sala quadrangular de 36 metres quadrats de cos i un absis de 16 metres quadrats en la capçalera, amb una orientació nord-est-sud-oest, la qual cosa suposa una superfície de 52 metres quadrats aproximadament.

Igualment, en la zona de l'absis, ha aparegut un nou mosaic amb decoració geomètrica i de quatre colors, del qual es conserva un 50% de la totalitat, similar al que es va trobar en 1975 en un altre carrer.

el Vinalopó Mitjà

També et pot interessar