Directes
Ara en la televisió
MÚSICA DE BANDA
Ara en la ràdio
LES NOTÍCIES DEL CAP DE SETMANA

La UV, Alfons el Magnànim i Edicions 62 reediten dos volums de l'obra completa de Joan Fuster

Les edicions inclouen els pròlegs que va fer a les obres de Joan Salvat-Papasseit, Salvador Espriu, Josep Pla i Vicent Andrés Estellés

Un dels volums amb tots els estudis de Fuster sobre la història literària valenciana / À Punt NTC

L'Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV) acull aquest dimecres, 18 de gener la presentació de Llengua i literatura, I: dels orígens a la Renaixença i Llengua i literatura, II: època contemporània, volums quart i cinqué de l'obra completa de Joan Fuster, coeditada per la universitat, la Institució Alfons el Magnànim i Edicions 62.

Aquests últims volums de l'obra completa de Joan Fuster, a càrrec d'Antoni Furió i de Josep Palàcios, reuneixen els estudis acadèmics del gran escriptor de Sueca. En particular, agrupen el resum històric de la poesia catalana que Fuster va publicar el 1956, els seus estudis d'història literària sobre els clàssics de l'edat mitjana, el Renaixement i el Barroc, i el tractat de crítica literària Literatura catalana contemporània (1972), detalla la institució acadèmica.

A més, s'inclouen els pròlegs de Fuster a les edicions de les obres de Joan Salvat-Papasseit, Salvador Espriu, Josep Pla i Vicent Andrés Estellés, que constitueixen autèntics estudis sobre aquests autors —en molts casos, impossibles de trobar fins ara— d'un escriptor "imprescindible i irrepetible", subratllen les mateixes fonts.

Fuster va ser un escriptor polièdric, un intel·lectual, però també un erudit, un historiador. Aquests dos volums mostren tots els estudis publicats de Fuster sobre la nostra història literària, també cultural. Tal com explica l’historiador i cocurador de l'obra completa de Fuster, Antoni Furió, el quart volum se centra en els clàssics medievals fins a la Renaixença i el cinqué es dedica al segle XX, fins als anys setanta. 

Edicions 62, la Universitat de València i la Institució Alfons el Magnànim han unit esforços per a continuar l’edició de l’obra completa. “El Magnànim havia d'estar, havia de col·laborar i contribuir en aquest projecte comú de milers de pàgines que hem fet entre tots”, assegura el director de la institució, Vicent Flor.

Prop de 7.000 mil pàgines conformaran l'obra fusteriana escrita en valencià. Pròximament, s'editaran els dos llibres que resten per a completar el llegat d'aquest gegant de les nostres lletres.

També et pot interessar