València es converteix en epicentre de la dansa: un campus reuneix més de cent ballarins i ballarines de tot el món

En l'edició que fa quinze, es faran tallers d'artistes de renom internacional com Hans van Ragen i Marcos Morau i amb un repertori clàssic de Bournonville

Campus Internacional Dansa de València
L'alumnat en un dels tallers del Campus Internacional Dansa de València / Ajuntament de València

València es vesteix de gala per a encetar esta setmana el XV Campus Internacional de Dansa de València, organitzat per l'Associació de Dansa i Art del Mediterrani (ADAM). La ciutat és estos dies punt de referència dels estudiants d'esta disciplina.

L'edició d'enguany comptarà amb un total de 127 participants de diferents comunitats autònomes i de l’estranger i se celebra en el complex cultural i esportiu de La Petxina. 

Un esdeveniment que compta, des de fa onze anys, amb l’impuls econòmic de la Fundació Hortensia Herrero. Alhora, este any la Fundació beca quinze joves ballarins i ballarines de la Comunitat Valenciana per a participar-hi, i cinc d’eixes beques, a més de la formació del Campus, inclouen la cobertura d’allotjament i manutenció. 

La regidora d'Esports, Rocío Gil, ha subratllat que “és un orgull que una instal·lació municipal com el Complex Esportiu Cultural Petxina torne a acollir un any més una edició d'este important i prestigiós campus de dansa que ens permet rebre a València les joves promeses de la dansa mundial.” 

El Campus Internacional de Dansa de València és una trobada d'estudiants de dansa i ballarins professionals. Viuen dotze dies de formació amb classes de dansa clàssica, tècnica de barons, tècnica de puntes i preparació física per a ballarins en un entorn únic i envoltats de coreògrafs de renom internacional amb tallers de, per exemple, Hans van Ragen i Marcos Morau (de La Veronal) i un repertori clàssic de Bournonville.

L'equip de professionals —encapçalat per Gema Casino, Fabrice Edelmann i José Carlos Blanco— està format per Arantxa Argüelles, Juanjo Arqués, Emmanuelle Broncin, Laia Duran, Luis Gadea, María López i Juan Polo, figures de gran prestigi del món de la dansa.

La mostra de clausura se celebrarà a l'Auditori Municipal de Riba-roja de Túria el 30 d'agost a les 17:30 hores, L'entrada serà gratuïta i es posarà en escena l'aprenentatge adquirit en el Campus.

També et pot interessar

stats