'Valenciana', del director Jordi Núñez, s’estrena a l’Atlàntida Film Fest de Mallorca

La pel·lícula, coproduïda per À Punt, és l’única presència de la Comunitat Valenciana en el certamen

Tània Fortea i Jorge Silvestre en una imatge de 'Valenciana'
Tània Fortea i Jorge Silvestre en una imatge de 'Valenciana' / Pegatum

La pel·lícula Valenciana, del director valencià Jordi Núñez, es projecta este dilluns a la nit a l’Atlàntida Film Fest de Mallorca, on competeix en la secció oficial per a cinema nacional. Coproduït per À Punt, és l’únic film de la Comunitat Valenciana que participa enguany en el festival de cinema mallorquí.

El film es va estrenar en el festival Cinema Jove de València, on es va endur el premi del públic, i ara es projectarà també a Mallorca, illa en què s’han filmat algunes de les escenes.

Valenciana és una adaptació de l'obra de teatre homònima de Jordi Casanovas, que conta la història d'alguns dels fets més destacats de la Comunitat Valenciana en els anys noranta. De fet, per a rodar algunes escenes, Núñez va transformar la radiotelevisió autonòmica en un plató per a la gran pantalla i la va fer viatjar arrere en el temps.

En paraules del director, el film conta la història de la ciutat de València en els anys noranta a través de la història de tres amigues: una DJ de la Ruta del Bakalao, una periodista de la televisió autonòmica i la cap de premsa d’un polític d’ascens meteòric.

El resultat és un viatge als anys noranta amb les seues llums i ombres. De fet, Núñez, que a més signa l'adaptació del guió, destaca "la seua manera d'abordar ferides de la història recent com a valencians i de teixir un retrat en què el que és individual i el que és col·lectiu van units".

Caldrà esperar fins al 18 d’octubre per a poder veure la pel·lícula. Tanmateix, per a anar obrint gana es pot veure el tràiler i, a més, fa pocs dies que han llançat la cançó original, produïda pel grup Blackpanda i amb lletra de Jordi Casanova i Jordi Núñez, i que ja es pot escoltar en totes les plataformes

També et pot interessar

stats