Més de 80 ‘stickers’ formen part d’un projecte artístic a les parets de la Vila Joiosa

En paraules de l’artista, José Rubio Malagón, “és una espècie de gimcana visual” en la qual els turistes i els veïns del municipi van buscant les il·lustracions amagades pels carrers

Street art a La Vila Joiosa / À Punt NTC

Xicotetes il·lustracions que tenen com a fil conductor la mar i la platja poblen les parets del nucli antic de la Vila Joiosa, a la Marina Baixa, i esperen a ser descobertes pels visitants. És el projecte urbà de l'humorista gràfic José Rubio Malagón, que ha captivat els turistes i el veïnat. El projecte va nàixer fa dos anys com una intervenció artística. Els adhesius evoquen la mar, alguns són reivindicatius i altres, de poesia visual.

En paraules de l’artista, José Rubio Malagón, il·lustrador i humorista gràfic, “és una espècie de gimcana visual en la qual els turistes i els veïns del municipi, venen per ací i van buscant eixos xicotets stickers amagats pels racons d’estos carrers”. És un projecte efímer que respecta el patrimoni de la localitat.

“És un projecte no invasiu, són adhesius que es poden retirar, no molesten, no perjudicaran cap façana”. La iniciativa té el suport del veïnat i dels negocis de la localitat, que també interactuen amb les obres. Estes il·lustracions atrauen totes les mirades, tal com explica Alison, turista irlandesa: “Vaig adonar-me que hi havia adhesius a la paret i vaig començar a mirar al voltant de la plaça i vaig pensar que era molt interessant i m'encanta l'art que hi ha al darrere”. Un catàleg agrupa tots els adhesius amb les localitzacions per a facilitar que els troben. Una exposició a Bigueta Llar Cultural arreplega les il·lustracions.

També et pot interessar

stats