Actrius no professionals de Navaixes recuperen la història de dones del municipi

És una iniciativa de l’Ajuntament que ha triomfat tant que estudien repetir-la

Representació de l'obra de teatre als carrers de Navaixes / À Punt NTC

Un grup d'actrius no professionals han creat i representat una obra de teatre itinerant pels carrers de Navaixes (Alt Palància). Una obra on conten les històries personals de dones del municipi, que han estat amagades per la història. El text l’han escrit entre totes les dones que hi participen i ha estat dirigida per la dramaturga Mafalda Bellido, que ha explicat a À Punt que no volien grans històries, sinó conéixer la quotidianitat de les dones del poble des de molts punts de vista. 

L'escriptora i dramaturga va demanar als familiars i coneguts d'estes dones que arreplegaren les seues històries. La resposta ha sigut aclaparadora, perquè totes les actrius consideren important que les noves generacions coneguen com han viscut les dones en èpoques passades. 

Per un dia s'han convertit en actrius, però també molts homes han volgut traure de la pols de l'oblit el paper de les seues avantpassades valentes en temps difícils. Saben apreciar el valor d’estes històries, que, si no són contades ara, es perdrien en la memòria.

Una obra que s'han desenvolupat als escenaris naturals de Navaixes —carrers, cases i botigues— i que ha tret l'emoció de familiars i veïnat en recordar-les, però també l'alegria de formar part de la seua història.

Esta acció cultural que impulsa l'Ajuntament ha tingut tant d’èxit que estudien repetir-la. 

També et pot interessar

stats