Arrepleguen en un llibre les receptes més tradicionals de Xulilla

María Jiménez, escriptora, explica que este projecte “ajuda a recuperar la memòria gastronòmica dels pobles menuts" i estarà llest a final d'any

Llibre receptes Xulilla / À Punt NTC

Un grup de dones de Xulilla, a la comarca dels Serrans, s'ha posat mans a l'obra per a produir un llibre que arreplega les receptes tradicionals del poble. Cada setmana, la sessió de treball es constitueix alhora que cuinen, fotografien i escriuen. María Jiménez, escriptora i recuperadora de memòria gastronòmica, afirma que este projecte “ajuda a recuperar la memòria gastronòmica dels pobles menuts, per a evitar que es perden les receptes tradicionals que tenim en les nostres famílies”.

Cada divendres i durant un any, un grup de dones de Xulilla cuinaran, fotografiaran i documentaran els plats tradicionals heretats de les seues mares i àvies. La regidora de Serveis Socials de Xulilla, María Dolores Gómez, destaca el doble objectiu del projecte que, de rebot, “té un efecte social”.

Les dones de Xulilla recullen una gastronomia que destaca per la riquesa i contundència, com l'olla de col o l'exquisida rebosteria, “plats de cullera i d’olla”, com defén María Jiménez. Però més enllà del llibre, previst per al final d'any, la verdadera recompensa arriba en seure a taula per gaudir dels plats.

També et pot interessar

stats