Borbotó acull el rodatge de ‘Mario’, òpera prima del mallorquí Guillem Miró

Es tracta d’una comèdia negra que compta amb un repartiment amb representació valenciana encapçalada per les actrius Glòria March i Raquel Ferri

Últims dies de rodatge de 'Mario', de Guillem Miró / À Punt NTC

Borbotó, a l’Horta Nord, acull el rodatge de Mario, el primer llargmetratge del director nascut a Sóller (Mallorca), Guillem Miró, que s’ha portat a terme estes últimes setmanes. La cinta té un repartiment amb representació valenciana encapçalada per les actrius Glòria March i Raquel Ferri. Una comèdia negra que qüestiona el que sabem i el que no de les persones que estimem i que s’endinsa ja en les seues últimes jornades de rodatge.

L’òpera prima de Guillem Miró s’està fent realitat combinant localitzacions a Mallorca a més de Borbotó. En el cas de la localitat de l’Horta Nord, ha sigut clau per a un dels escenaris més importants de la pel·lícula una alqueria arquetípica de l’Horta valenciana que acull tots els interiors de la pel·lícula i que va enamorar el jove director només la va visitar.

“Quan vam venir a València, jo com a mallorquí estava molt preocupat de no trobar una casa que m'agradés suficient, com les cases que hi ha a Mallorca, però una vegada vaig venir ací em vaig adonar que hi ha unes cases impressionants que desconeixia totalment i, quan la vam trobar, que va ser la primera, vam dir: 'Ens la quedem'”, explica Miró entusiasmat. “A més, estem a deu minuts de València, per la qual cosa tenia tots els motius per a decidir que havia de ser ací”. 

‘Mario’ parteix de la premissa d’una festa sorpresa d'aniversari on començaran a desvelar-se moltes veritats de Mario, que ni les persones més pròximes a ell coneixien. Una comèdia negra molt coral que transcorre en un espai reduït, on el guió i la interpretació són els pilars fonamentals.

Tal com explica l’actriu Glòria March, “encara que jo i el Mario siguem els protagonistes, totes les seqüències compten amb un mínim de sis actors, més un xiquet, el pare gran… D’esta manera, hi ha una cosa molt teatral on com a actriu depens molt dels altres també, encara que siga un pla molt tancat o un primer pla, sempre has d’estar escoltant els altres”.

La pel·lícula és un projecte madurat des de fa anys per Guillem Miró que arribarà al cine l'any que ve i que se sumarà a la collita, cada vegada més abundant, de produccions cinematogràfiques valencianes en col·laboració amb altres territoris.

També et pot interessar

stats