Carles Dénia presenta el seu nou àlbum a l'Auditori de Castelló de la Plana

'Mussol' barreja flamenc, jazz, cant d’estil valencià i sons mediterranis amb una sensibilitat única 

Carles Dénia en conversa amb À Punt / À Punt NTC

El nou àlbum de Carles Dénia, Mussol, sona este dijous a l’Auditori de Castelló, una obra que fusiona flamenc, jazz, cant d’estil valencià i sons mediterranis tradicionals i contemporanis, tot creant una proposta única, plena de força i sentiment. Entre cantant i cantaor, este artista de la Safor visita la capital de la Plana Alta per a compartir l’ànima del seu nou treball.

Dénia ha reconegut en una entrevista en À Punt que, sobretot, busca la valentia a l’escenari, "despullar-se" i contar la seua veritat. En les seues paraules, "desfer-se de la tècnica i del cervell". Segons ha contat, “hi ha alguna cosa més en l’art que has de buscar, que està més enllà de la tècnica, dels pensaments i del control”.

Este últim treball, de fet, es va gestar en el confinament. "Vaig tancar-me en una habitació, envoltat d’instruments i vaig començar a jugar amb ells", ha explicat. Les seues principals fonts d’inspiració són la poesia, la natura, la cultura valenciana i les vivències quotidianes. 

A més, ha comptat amb Elisabet Raspall al piano. "Es va bolcar totalment, va ser molt bonic", ha dit. Amb una veu que acarona l’oïda, ha recordat la importància d’honrar les nostres arrels. "Hauríem de cuidar les músiques tradicionals, músiques de qualitat", ha afirmat.

També et pot interessar

stats