Comença el Festival de Cine de Venècia amb Hollywood més present que mai

Almodóvar estrena a Venècia la seua primera pel·lícula en anglés, també vorem Antonio Banderas i Úrsula Corberó en secció oficial

Comença el Festival de Venècia / À Punt NTC

Hollywood estarà més present que mai en el Festival de Cine de Venècia que comença este dimecres a la nit. Les estreles aniran desembarcant a mesura que passe la setmana amb estrenes que prometen una tardor molt cinèfila. D'espanyols també n'hi ha bona representació, ja que Almodóvar farà la première mundial allí de la seua primera cinta rodada en anglés.

Sigourney Weaver ha sigut de les més matineres, després del Goya internacional, l’actriu continua rebent distincions a una vida dedicada al cine. Esta nit serà el Lleó d'Or honorífic durant la gala inaugural. El tràfec de góndoles al Lido s'intensifica i també ha arribat ja el jurat internacional que haurà d'avaluar les 21 propostes a competició.

Joker ja va guanyar el Lleó d'Or el 2019, i Todd Phillips amb Joaquin Phoenix i Lady Gaga ho tornaran a intentar enguany amb la seqüela. També Angelina Jolie, que fa de Maria Callas sota la direcció de Pablo Larraín; o Almodóvar, única presència espanyola en secció oficial i que revolucionarà Venècia dilluns que ve amb l'estrena mundial de la seua nova pel·lícula, la primera rodada en anglés, que abanderen Julianne Moore i Tilda Swinton.

No hi ha rastre de Netflix en esta edició, però el festival s'ha assegurat de tindre cares conegudes des del primer dia que miren de reüll els Oscars. Segons Alberto Barrera, director del festival, “fa vint anys” que no reunien tantes estreles. Una pluja d'estreles que completen la dupla George Clooney i Brad Pitt, que feia tretze anys que no coincidien en un rodatge, o Michael Keaton i Winona Ryder, que ressusciten el desbaratat Bitelchús, de Tim Burton, 36 anys després de la primera versió.

Sorogoyen és un altre dels directors esperats que torna a Venècia amb nova sèrie, Los años nuevos. I completaran l'accent espanyol Antonio Banderas, Úrsula Corberó o Eduard Fernández, dels quals la crítica ja comença a elogiar l’últim per posar-se en la pell d'Enric Marco, un fals supervivent dels camps de concentració nazis.

També et pot interessar

stats