El Correllengua ompli els carrers de la Vall d'Uixó per a mantindre encesa la flama del valencià

"Ens comuniquem en valencià, juguem en valencià i el podem usar un poquet més", han manifestat els xiquets i xiquetes que hi han participat

El Correllengua ha omplit els carrers de la Vall d'Uixó / À Punt NTC

El Correllengua ha omplit este dimarts els carrers de la Vall d'Uixó, a la Plana Baixa, amb la participació de l'alumnat dels dotze col·legis públics del municipi. Es tracta d'un acte cultural previ a la celebració del Nou d'Octubre que serveix per a acostar als més menuts la importància de mantindre el valencià i el significat del dia gran de la Comunitat Valenciana.

La responsable d'este esdeveniment per a tota la família és la companyia de teatre La Flama. Els seus guardians els han explicat l'origen i importància de "mantindre encesa la flama de la llengua valenciana". Els mateixos xiquets i xiquetes que hi han participat han assegurat que la llengua és molt important per a ells perquè "ens comuniquem en valencià, juguem en valencià" i que "es pot usar un poquet més".

El regidor de Cultura de la Vall d'Uixó, Jorge Marqués, ha explicat per la seua part que "el valencià és la llengua que vertebra i que ens uneix amb els nostres avantpassats". Per això, ha defés que "cal tindre cura i, sobretot, respectar-la i dignificar-la".

També et pot interessar

stats