'Covards', d’Àngel Duran, obri el Cicle Escèniques Cuir a la Sala Carme Teatre de València

Este espectacle de dansa dissecciona els diferents models de masculinitat

'Covards', d'Àngel Duran / À Punt NTC

Este dijous a la nit la Sala Carme Teatre de València ha estrenat el Cicle Escèniques Cuir amb una obra que dissecciona els diferents models de masculinitat: Covards, una obra per la qual el ballarí i coreògraf Àngel Duran ha obtingut el Premi Max a millor intèrpret.

L’obra, que està en cartell els dies 12 i 13 de setembre, qüestiona la masculinitat contemporània i convida a reflexionar sobre la fragilitat masculina. S’emmarca en el Cicle Escèniques Cuir de la sala Carme Teatre, que posa el focus en les identitats queer i la crítica a l'heteropatriarcat.

Dos homes combaten en una dansa poètica per tal d'obeir el mandat de la masculinitat, privats de demostrar emocions íntimes que els faça fràgils. Captius de la ira i la violència que al seu gènere imposen les estructures socials.

Àngel Duran ha explicat a À Punt que l’obra és un duet que explora la masculinitat més tòxica i més arrelada en la societat a través del moviment —sobretot— i la interpretació. Convida a “qüestionar-nos o plantejar altres situacions” per a trencar este model i obrir noves lectures o, si més no, incitar a la reflexió del públic —assenyala.  

El ballarí i coreògraf Àngel Duran va obtindre el Premi Max 2024 a millor intèrpret per esta obra, Covards, una barreja de dansa, teatre i música del productor i teclista d'Oques Grasses Joan Borràs, que convida a qüestionar els models de comportament masculí.

En este espectacle de dansa, Duran qüestiona tant el model com el paper de l’home, i es pregunta “Què significa ser home?”. Davant d’este dubte, “l’adjectiu covard xocaria frontalment amb esta construcció masculina en què l’home és dur, és potent, és qualsevol cosa menys covard”, afirma. 

Covards és una de les quatre propostes escèniques de la huitena edició del Cicle Escèniques Cuir que la Sala Carme Teatre ha programat enguany fins al 22 de setembre per tal d'oferir una mirada crítica i provocadora sobre les dinàmiques de gènere.

També et pot interessar

stats