Descobrim com marxen les carrosses per a la Batalla de Flors

Estan pràcticament llestes a l’espera de la tradicional punxada, que es farà este dissabte

L'artista faller Jordi Palanca ultima els detalls de les carroses en el seu taller / À Punt NTC

A poc més de 48 hores per a la Batalla de Flors, els tallers dels artistes carrossers treballen a destall ultimant les decoracions i comencen a rebre les flors que punxaran este dissabte. À Punt els ha visitat per a conéixer algunes de les carrosses de categoria Especial que desfilaran diumenge per l'Albereda de València.

El taller de Vicente Julián esperen 75.000 margarides per a la punxada de demà dissabte, una de les parts més importants de la confecció de les carrosses, en què més de 140 persones revestiran de flors les dos carrosses d'especial en què pujaran les falleres majors de València d'enguany i les seues corts.

"Mediterrani" i "Àfrica" són els lemes de les carrosses. En el primer cas, la carrossa parla de la importància de cuidar el nostre mar i el nostre entorn en general, mentre que en el segon s’ha inspirat en com Occident va saquejar l’Àfrica. Al taller de Jordi Palanca, ja treballen posant la candelera i ultimant les decoracions de les carrosses que desfilaran diumenge, mentre esperen que arriben les flors al taller per a la punxada. 

En el seu cas s’ha inspirat en la Capitalitat Verda Europea, que ostenta València durant 2024. Per això el logo d’esta capitalitat presidirà la carrossa i compartirà espai amb elements molt reconeixibles de la ciutat, com ara les Torres de Serrans, el Micalet o la Ciutat de les Arts i les Ciències. A més, clar està, de les flors que tradicionalment engalanen estes carrosses, com ara els clavellons o les candeleres. 

Demà dissabte començarà a arribar-hi l'ajuda extra per a rematar la faena. Perquè tota ajuda és poca per a dur a terme l'artesanal punxada de la flor.

També et pot interessar

stats