Les dones participen per primera vegada en la Dansa dels Torners del Sexenni de Morella

A poc més de dos mesos per a l'inici de la festa, les quatre joves que trencaran este sostre de vidre històric assagen amb els companys perquè isca tot perfecte

Assajos del 55é Sexenni de Morella / À Punt NTC

A menys de dos mesos per al 55é Sexenni de Morella, els preparatius a la capital dels Ports no paren. Enguany, amb una important novetat: per primera vegada en la història, quatre dones joves participaran en la Dansa dels Torners, la més coneguda i espectacular de les festes. 

Per a qualsevol morellà o morellana participar-hi és un honor i, particularment per a les quatre xiques, l'oportunitat de trencar un sostre de vidre històric. "És la felicitat d'una xiqueta menuda que sempre ha somiat amb això", expressa Natàlia Adell, una de les torneres que desfilaran enguany.

Tots i totes tenen el mateix cuquet a la panxa: hi ha nervis perquè el Sexenni és a tocar i cal polir els detalls d'una dansa exigent. "Quan s'acoste més l'estiu, anirem a assajar a la carretera antiga i, més avant, ja farem algun assaig a les set del matí", explica Miguel Ángel Prat, un dels professors que treballa perquè tot isca perfecte.

La Dansa dels Torners és una de les més antigues de la Comunitat Valenciana. Desfilen quatre parelles, amb un àngel al davant, i executen vistoses i espectaculars piruetes al toc del tabal i la gaita. La dificultat és la mateixa per als xics i les xiques. 

El que està clar és que en l'edició d'enguany del Sexenni de Morella els torners i torneres passaran a la història per avançar cap a una societat més justa i igualitària.

També et pot interessar

stats