Elx inicia les festes patronals amb la celebració dels Moros i Cristians

El municipi encara els preparatius del Misteri d'Elx, ja en la recta final

Elx celebra ja les festes patronals
09 d'agost 2024 - 16:31

Elx, al Baix Vinalopó, ja està en festes. Els Moros i Cristians se celebren estos dies en conjunt amb les celebracions en honor a la Mare de Déu de l'Assumpció, la seua patrona. Este divendres, el municipi il·licità s'ha cobert de pólvora amb la representació de la batalla entre els dos bàndols, que han envaït els principals carrers de soroll i bon ambient amb més d’un centenar de quilos de pólvora.

Esta vesprada arriba l'esperat torn de les ambaixades i dissabte toca la prova de l’àngel a la basílica de Santa Maria. El municipi encara els preparatius del Misteri d'Elx, ja en la recta final, que tindrà tot el protagonisme d'ací a unes poques jornades. Tot està preparat per als assajos generals de dilluns i dimarts, així com les representacions del 14 i el 15 d'agost.

La palma, símbol protector i protagonista també del drama litúrgic, ha rebut este divendres les últimes atencions. Brodada amb oripell, ha estat guardada a 18 °C per a conservar tota la seua flexibilitat quan arribe el moment de treballar-la.

No debades, esta representació religiosa és patrimoni de la humanitat. L’exquisidesa de la seua preparació, així passen els segles, és garantia de supervivència.

També et pot interessar

stats