Les estreles de la Mostra de Cinema de València, a través de l’objectiu d'El Flaco

Les instantànies de Sophia Loren, Almodóvar o Maribel Verdú són algunes de les 45 que es poden veure en l’exposició que acull la Galeria del Tossal fins a novembre

Imatges que integren l'exposició d'El Flaco sobre les figures cinematogràfiques que han passat per la Mostra / À Punt NTC

Les llegendes que han passat per la Mostra de Cinema de València a través de l’objectiu de José García Poveda —més conegut com El Flaco— és la proposta de la Galeria del Tossal de València, que es pot visitar fins al 3 de novembre, dins de les activitats de la Mostra de València-Cinema del Mediterrani.

En el recorregut que proposa el fotògraf, que ha desenvolupat la seua trajectòria professional a la ciutat, es poden veure les visites d’Almodóvar, Sophia Loren, Paco Rabal o una joveníssima Maribel Verdú. Són alguns dels 45 retrats en blanc i negre d'actors i cineastes que alguna vegada van estar a la Mostra i que va captar la càmera d'El Flaco. “Són fotos que ha fet com a fotoperiodista o treballant amb el festival, sempre vinculat a la Mostra, per això era ideal demanar-li a ell que buscara en els seus arxius per a fer este recorregut”, apuntava Eduard Guillot, director artístic del certamen cinematogràfic de València.

I qui estava a l’altre costat de l’objectiu, El Flaco, assegura que pot recordar l’anècdota que va acompanyar la majoria d’estes imatges: “Sempre parles amb ells, els dus al teu terreny i intentes no ser molt pesat”, apuntava el fotògraf mentre recorria la sala on s’exposen els retrats de les grans figures del cinema que han passat per València.

D’entre totes elles destaca les que va viure amb el cineasta, també valencià, Luis García Berlanga: “Des que el vaig conéixer, per cada aniversari li regalava una foto seua”, recordava davant de les càmeres d’À Punt.

El Flaco, ja jubilat, assegura que tot i la seua situació professional, mentre puga, continuarà immortalitzant les estreles que s’acosten a la Mostra de València. 

També et pot interessar

stats