L’exposició "Sorolla, cent anys de modernitat" repassa les obres més icòniques del pintor valencià
La mostra es podrà veure a la Galeria de Col·leccions Reials de Madrid fins a febrer del 2025
Nova oportunitat per a descobrir les obres més destacades de Sorolla. La Galeria de Col·leccions Reials de Madrid tanca el centenari de la mort del pintor valencià amb l'exposició "Sorolla, cent anys de modernitat" amb les obres més icòniques del pintor valencià i també algunes que fins fa poc es consideraven perdudes.
La Galeria de Col·leccions Reials ha reunit les obres més emblemàtiques de l'artista i les ha acompanyades de peces vingudes d'arreu del món i que mostren la passió pel mar i pels temes que caracteritzen la seua trajectòria.
El comissari de l’exposició i director del museu Joaquim Sorolla, Enrique Varela Agüí, ha explicat a À Punt Notícies que l’exhibició mostra el més memorable i polifacètic de la producció del pintor. Hi ha de tot: realisme social, pintura de retrat, paisatge… A més a més, hi ha obres que són préstecs d’altres museus, com ara la Hispanic Society de Nova York, el Museu d’Orsay de París i el Museu del Prado.
La Galeria Reial buscava tancar en gran l'any de commemoracions pel centenari de la mort de l'artista. Ana de la Cueva, presidenta de Patrimoni Nacional, explica que esta mostra plena de col·laboracions amb altres museus i institucions és una forma “d’obrir-se a la ciutadania perquè descobrisquen meravelles”, com ara el quadre desaparegut del Bulevard de París.
Una obra que no es mostrava en públic des de la mort de l'artista; de fet, es creia que podia haver-se perdut. Esta obra és particularment interessant, no només perquè es pensava que s’havia perdut o s’havia destruït en la guerra, sinó perquè és “molt excepcional en la seua producció” i l’únic quadre amb este tema, assenyala Consuelo Luca de Tena, comissària de l’exposició.
Les 77 obres de "Sorolla, cent anys de modernitat" es podran visitar fins al febrer del 2025.