Els festivals preparen les instal·lacions per a combatre les altes temperatures

Piscina, dutxes, tendals a la zona d’acampada i molts punts d’aigua potable són algunes de les mesures

Assistents del Zevra fan cua de matí per a entrar a la zona d'acampada / À Punt NTC

L’onada de calor —amb temperatures màximes que superaran els 39 °C— agafarà a centenars de persones de festival, com el FIB de Benicàssim o el Zevra de Cullera, que comença este divendres. Per este motiu, l'organització d'este festival ha preparat les instal·lacions per a fer front a les altes temperatures. A les 10:00 h del matí, els primers assistents al Zevra ja esperaven per a entrar a la zona d'acampada. Una espera on la calor ja es feia notar.

Les instal·lacions d’este festival de Cullera (Ribera Baixa) esperen albergar prop de 10.000 campistes i l'organització ha habilitat zones per a poder fer front a les altes temperatures. 

Ibai Cereijo, portaveu del festival, ha indicat en declaracions a À Punt que el 95% de la zona d’acampada està coberta amb tendals; han instal·lat uns 50.000 m² de sostres de ràfia. A més, hi ha 350 punts d’aigua entre dutxes i fonts d’aigua potable només a la zona d’acampada, i a la zona del festival també han instal·lat més punts d’accés a l’aigua potable.  

Les dutxes, ja les han pogut gaudir els primers joves després de muntar les tendes que, segons han contat a À Punt, “són el millor de la zona d’acampada”.

Esta vesprada comencen els concerts i, amb els termòmetres a l'alça, Zevra ha habilitat zones de recàrrega gratuïta d'aigua.

Hidratar-se és fonamental, però també tindre a mà un kit de supervivència amb gorres i palmitos. Fins i tot hi ha qui porta un ventilador portàtil. 

Al FIB de Benicàssim (Plana Alta), que va començar ahir dijous, l’estampa és la mateixa. Però, tot i això, les ganes de passar-ho bé i gaudir de la música fan més suportable esta calor.

També et pot interessar

stats