El Jove Ballet de la Marina fa els primers passos i busca mecenes

Durant el procés de selecció es van presentar seixanta ballarins de tota la Comunitat Valenciana i en van seleccionar 21 amb la intenció de formar una companyia

El Jove Ballet de la Marina busca mecenes

Gata de Gorgos/ A Gata de Gorgos (Marina Alta), 21 ballarines i ballarins procedents de diversos conservatoris i escoles de la Comunitat Valenciana ja formen part del Jove Ballet de la Marina. A les proves de selecció es presentaren més de seixanta candidats i se’n seleccionaren 21. Es tracta d'un projecte que s'acaba de posar en marxa per a oferir als estudiants de dansa noves oportunitats d'acostar-se a la realitat d'una companyia professional. Ara, el projecte busca patrocinadors i mecenes.

D’esta manera fa els primers passos el Jove Ballet de la Marina, una companyia de dansa amateur amb vocació de ser professional. Laura Perelló, la directora, recalca que esta proposta vol “donar-los l’oportunitat ací, sense que hagen d'anar-se’n molt lluny, de poder tocar escenaris, de treballar com es treballaria en una companyia de dansa”. Tots són estudiants de dansa clàssica i contemporània d'arreu de la Comunitat Valenciana.

Ara tenen l'oportunitat de descobrir de primera mà la realitat d'un escenari i posar en pràctica les seues habilitats. Maria Rosa Fullana, ballarina, destaca que “és molt important perquè ens ajuda a agafar confiança damunt d’un escenari, davall d’uns focus i davant del públic”. Una altra alumna afirma que “és una oportunitat per a aprendre més i tindre moltes experiències.”

L'Ajuntament de Gata de Gorgos els ha proporcionat l'espai i part del professorat, però ara busquen finançament públic i privat per a garantir el camí d'este projecte sense ànim de lucre. La directora, Laura Perelló, afirma que estan “buscant gent i entitats que hi vulguen col·laborar” amb la intenció de “començar una companyia”.

Uns patrocinadors que són imprescindibles per tal de finançar el vestuari, ampliar el professorat, llogar auditoris, sufragar desplaçaments i dietes o, també, per a fer-se càrrec de la il·luminació i l'escenografia. Si tot va bé, la intenció del Jove Ballet de la Marina és arrancar la primera gira oficial abans de finals d'any.

També et pot interessar

stats