L'Arenal Sound de Borriana, més sostenible: utilitza combustible 100% renovable per als quatre escenaris

Repsol ha assegurat que durant el festival s'evitarà l'emissió de 80 tones de CO₂

L'Arenal Sound de Borriana, més sostenible / À Punt NTC

En plena febre estiuenca de festivals, la paraula sostenibilitat plana cada vegada més per damunt dels escenaris. Són molts promotors els que estan implementant mesures ecològiques per a reduir la petjada de carboni. És el cas de L'Arenal Sound, a Borriana (Plana Baixa), on s'utilitza combustible 100% renovable per als quatre escenaris.

Anabella García, gerent de patrocini de Repsol, ha assegurat que durant el festival evitaran l'emissió de 80 tones de CO₂. A més, els sounders poden carregar els mòbils amb energia solar i, mentrestant "gaudir d'una partida", com ha mostrat un d'ells amb el mòbil a les mans. I és que ací els carregadors també funcionen amb energia fotovoltaica.

A banda, es farà recollida d'oli utilitzat per les camionetes de menjar, que cuinen durant hores, per a evitar el malbaratament, una altra de les mesures de reciclatge que impulsa el festival, segons ha indicat García.

L'Arenal no és l'únic espai on esta iniciativa està funcionant. Altres esdeveniments com els Premis Goya, el Festival de Màlaga o el Festival Internacional de Benicàssim ja s'han nodrit d'esta fórmula. El camí és llarg i este només és un pas per a conciliar festa i diversió amb festivals més nets i respectuosos amb l'entorn.

També et pot interessar

stats