El Ministeri de Cultura rehabilitarà i ampliarà la Casa Museu Sorolla de Madrid

Les obres ampliaran i rehabilitaran l’edifici per a millorar l’accessibilitat i afegir més de 2.000 m² d’espai útil amb una inversió de 6,5 M€

Museu Sorolla / À Punt NTC

La Casa Museu Sorolla tancarà l'1 d'octubre per a remodelar-se: uns treballs que s'espera que s'allarguen fins a principis del 2026 i que proveiran una nova imatge per a una de les pinacoteques més visitades de Madrid. El Ministeri de Cultura invertirà 6,5 milions en l’ampliació arquitectònica i la rehabilitació de l'edifici de sempre, situat al passeig del general Martínez Campos de Madrid, el qual es rehabilitarà aprofitant el tancament de la Casa Museu Sorolla tal com la coneixem actualment. 

Construïda el 1911, Enrique María Repullés va materialitzar els desitjos del pintor valencià i va unir espai de treball i jardí; un xicotet oasi que ara també es rehabilitarà en col·laboració amb l’Institut del Patrimoni Cultural d’Espanya. Esta ampliació mantindrà l'ànima de la Casa Museu Sorolla, però afegirà més de 2.000 m² de nous espais, com sales dedicades a exposicions o un auditori que albergarà noves cites culturals.

Blanca de la Válgoma, conservadora del Museu Sorolla, explica que “els arquitectes han dissenyat un edifici que, si bé és totalment contemporani, recrea algunes de les característiques que té la casa històrica, com és l’ús de claraboies als sostres —que són a dos aigües— i l’existència d’un pati similar al pati andalús”. I, si es pregunten cap a on s'ampliarà este museu, situat en un cèntric carrer madrileny, es farà a espais contigus a l'actual edifici: noves sales d’exposicions temporals, taller de restauració, cafeteria i nous magatzems per a les 14.000 pintures de Joaquim Sorolla. “Tindrem un auditori que ens permetrà dur a terme un ampli programa d’activitats”, recalca la conservadora.

Un edifici, això sí, que ha de sotmetre's a una remodelació obligada. “Això ens permetrà convertir el museu en un espai totalment accessible, que és un dels grans defectes que té hui dia el Museu Sorrolla”. El museu tancarà a l’octubre i es preveu que torne a obrir a principis del 2026. Un temps per a ampliar l'espai fins als 5.500 m² i observar esta nova mirada de Sorolla.

També et pot interessar

stats