La mostra "Dibuixar per a crear" desvela el treball ocult de Josep i 'Peppino' Benlliure

Moltes peces s’exposen per primera vegada i reflecteixen el procés creatiu dels artistes, pioners en disciplines com el màrqueting i la publicitat

Marketing Benlliure / À Punt NTC

El dibuix com a element clau del procés creatiu és el punt de partida de l'exposició "Dibuixar per a crear". La Casa Museu Benlliure de València presenta algunes de les facetes menys conegudes dels pintors valencians José Benlliure i el seu fill, Peppino Benlliure. Com per exemple, la il·lustració de textos literaris, l'art del cartell publicitari o els esbossos previs a la realització d'obres pictòriques.

Algunes de les obres que acull esta mostra són els primers esbossos de les il·lustracions que José Benlliure va fer per a l'edició monumental del 1929 de La barraca. Unes peces que mai s'havien exposat fins ara i que mostren la base de les idees creatives del pintor. Javier García, director de la Casa Museu Benlliure, explica com “fa una simulació de totes les composicions que vol fer per a la il·lustració del llibre, els estudis dels personatges, imprimint les característiques físiques i emocionals que Vicente Blasco Ibáñez dona als personatges en la novel·la”.

El cartell publicitari també va ser una disciplina on Josep i Peppino Benlliure van demostrar la seua habilitat i on, una vegada més, el dibuix és un element clau. “És on es plasmen mitjançant una imatge les idees de les marques”, recalca Laura Bolinches, tècnica de la Casa Museu Benlliure, “el màrqueting és una cosa molt innovadora a aquella època, que es va començar a desenvolupar i es veu molt bé en este tipus de cartells”.

Amb "Dibuixar per a crear", cinquanta peces, moltes d'elles inèdites, veuen la llum per primera vegada en esta mostra. Fins a finals d'octubre tenen esta oportunitat excepcional per a poder conéixer el treball, moltes vegades ocult, de Josep i Peppino Benlliure.

També et pot interessar

stats