La Muralla Roja, l’Albufera o la Ciutat de les Arts: els paisatges valencians més fotografiats

En el Dia Mundial de la Fotografia, repassem totes eixes imatges que han retratat els nostres paisatges

El 19 d'agost es conmemora el Dia Mundial de la Fotografia / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana s'ha convertit en una destinació favorita dels caçadors d'imatges. Des de la Muralla Roja o el Portitxol fins a l'Albufera, la Ciutat de les Arts o la plaça de la Reina. Racons especials de la nostra terra que són únics i irrepetibles.

Precisament este dilluns, com cada 19 d’agost, es commemora el Dia Mundial de la Fotografia, perquè va ser un 19 d'agost de 1839 quan es va alliberar la patent del daguerreotip. Hui dia s'ha convertit en una eina i també en un art que, com ens recorden els turistes que omplin les nostres places i monuments, continua servint per al mateix que fa 200 anys: emmagatzemar i mostrar els nostres records i vivències més importants.

Per descomptat, la tecnologia ha canviat l'experiència. Abans, l’única manera d’immortalitzar estes localitzacions era a través de la fotografia analògica. Ara, amb els telèfons mòbils i la projecció de les xarxes socials, les imatges es multipliquen, fan la volta al món i donen a conéixer els nostres espais a moltíssima gent arreu del planeta. 

Això sí, siga amb una càmera antiga o amb un dispositiu electrònic, dos segles després, l'essència no canvia: aconseguir una imatge per al record. 

També et pot interessar

stats