El Palau de les Arts tanca la temporada amb 'La flauta màgica' de Mozart
La posada en escena pretén tornar als orígens de l'obra amb una interpretació de la partitura el més fidel possible
L'òpera més representada de Mozart, La flauta màgica, tanca enguany la temporada del Palau de les Arts. Es tracta d'una producció amb una senzilla posada en escena, que pretén tornar als orígens de l'obra amb una interpretació de la partitura el més fidel possible.
Wolfgang Amadeus Mozart va ser l'autor d'esta composició, escrita dos mesos abans de morir, sol i arruïnat, el 5 de desembre del 1791. Curiosament, va ser l'última i més preada òpera que va fer.
El segell de Simon McBurney porta a les Arts esta producció, que pretén ser fidel a la composició original del compositor i que sona a Mozart, un geni amb gran sentit de l'humor, que volia fer reflexionar el públic, però, alhora, entretenir-lo i, per descomptat, emocionar-lo. "Es retrotrau a l'època de Mozart, que al costat de Syquenade, inventen i experimenten amb diferents efectes", en paraules de James Gaffigan, director musical del Palau de les Arts.
Una posada en escena que vol tornar a les arrels de l'obra, experimentant amb efectes artesanals que ja han captivat al públic de Nova York, Amsterdam i Londres. "Crec que esta producció té èxit en tots estos aspectes: veurem al públic riure, plorar i commoure's amb la bellesa de la música", ha descrit Annemiek Van Elst, directora d'escena de reposició.
Ara el públic valencià podrà gaudir d'esta paràbola de la lluita entre la llum i la foscor en sis representacions entre el 6 i el 19 de juny.