El millor allipebre es cuina a Serra

El restaurant Casa Granero guanya la quinzena edició del concurs d'este saborós plat i dos restaurants del Palmar completen el pòdium d'este concurs gastronòmic que va reunir 26 establiments

Concurs d'allipebre al Palmar / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
15 de juliol 2024 - 22:20 Actualitzat: 16 de juliol 2024 - 10:21

El millor allipebre es cuina al restaurant Casa Granero de Serra. És l’establiment que es va emportar la victòria en la quinzena edició del concurs d’allipebre del Palmar, que va organitzar este dilluns a la vesprada l'Associació d'Hoteleria del Palmar. Juntament amb este establiment del Camp de Túria, dos restaurants del Palmar, el d’Illa del Palmar, i el d’El Palmar, van guanyar la plata i el bronze d’este reconegut certamen gastronòmic, que enguany estrenava la distinció de festa d’interés turístic provincial de la Comunitat Valenciana. 

Un total de 26 restaurants es disputaven el premi a la millor elaboració d'este plat tradicional valencià, fet d'anguila i creïlla, i que apareix en nombroses cròniques i cites literàries al llarg de la història. De fet, l'allipebre es considera el punt de partida del negoci de restauració en esta pedania de València.

L’Ajuntament va repartir este dilluns més de 120 quilos d’anguiles entre els participants. La recepta trau profit de les virtuts d’este animal, considerat un peix suculent d'alt valor gastronòmic per la delicadesa, gust, textura i fermesa en la carn, qualitats que la converteixen en un dels ingredients més estimats pels exigents xefs de tot el món. Del Japó als EUA, passant per Europa, apareix habitualment en els menús de l'alta cuina. “El secret està a controlar el foc”, afirmava una de les participants, però altres afirmen que “no hi ha secret, es tracta d’experiència i d’anar a poquet a poquet”.

El jurat, integrat per la presidenta de l'Acadèmia de Gastronomia de la Comunitat Valenciana, Belén Arias, el crític gastronòmic Juanma Romero, el director i compositor musical Jorge Peiró, el llorejat xef Óscar Torrijos, el president de la Comunitat de Pescadors, Pepe Caballer, Domingo Ferrer, Paco Alonso i el guanyador de l'edició anterior, el Restaurant Juan XXIII.

També et pot interessar

stats