Reviu l’Entrada mora a la Vila Joiosa amb À Punt

L’Entrada cristiana es pot seguir en directe esta vesprada en la televisió pública valenciana 

L'Entrada de moros es retransmet en diferit este divendres / À Punt NTC

El bàndol de la mitja lluna ha obert este dijous les entrades i la conquesta la Vila Joiosa, a la Marina Baixa. Les hosts sarraïnes feren el dijous a la nit una espectacular entrada, sota el comandament de Pablo de Torre, encarregat de representar al rei moro de la companyia Moros del Riff. 

Alguns dels millors moments de l'Entrada de moros a la ciutat
Alguns dels millors moments de l'Entrada de moros a la ciutat / À Punt (Fas Festa)

El seu seguici va deixar el públic enlluernat, amb el relat d'un casament basat en la cultura àrab. La resta de companyies acompanyaren els capitans, també amb espectaculars dissenys i amb centenars de músics. 

Este divendres, À Punt recorda este esdeveniment únic i ofereix en diferit l’Entrada mora. A partir de les 21:50 hores, esta vegada en directe, es retransmetrà l'Entrada cristiana. 

L'Entrada de Moros a la Vila Joiosa, este dijous
L'Entrada de Moros a la Vila Joiosa, este dijous / À Punt (Fas Festa)

Una tradició amb vora 500 anys d'història

Segons conta la tradició, el 29 de juliol de l'any 1538, la Vila Joiosa va veure amenaçada la seua terra per l'arribada de quaranta galeres sarraïnes, que volien conquistar-la. Amb el toc de les campanes, el veïnat va eixir de les cases per av defendre el municipi. Segons la creença popular, santa Marta va fer bufar un fort vendaval que retornà mar endins les mitges llunes. Des d'aquell dia, i en agraïment per este miracle, el veïnat va proclamar santa Marta com a patrona de la Vila Joiosa. En el seu honor, cada mes de juliol, celebren festes de moros i cristians, amb un acte únic i diferenciador: el Desembarcament. Un autèntic espectacle de llum, pólvora i festa en el qual vilers i vileres presenten este fet històric.

Declarades d'interés turístic internacional, les festes se celebren anualment del 24 al 31 de juliol, en un punt de trobada per a milers de persones.

També et pot interessar

stats