El Consell demana que la Comunitat Valenciana puga accedir al fons per a la indústria del cinema

El sector audiovisual valencià celebra una cimera clau al Festival Internacional de Sant Sebastià

Pel·lícules valencianes que es projecten en el Festival de Sant Sebastià / À Punt NTC

El festival Internacional de Sant Sebastià ha acollit este dilluns una cimera clau del sector audiovisual valencià. Una taula redona on s’han donat cita totes les potes del sector, tant públiques com privades, amb l’objectiu comú de presentar el potencial que té la Comunitat Valenciana per a la producció i el rodatge de tota mena de productes audiovisuals.

En paraules de Miguel Molina, vicepresident del Clúster Audiovisual Valencià, el que es busca “és generar unitat i demostrar que a la Comunitat Valenciana tenim uns vímens absolutament meravellosos per a ser infinitament competitius dins de l’àrea internacional”. La Generalitat el considera un sector estratègic i ha dissenyat un pla comú. 

De fet, la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme ha demanat al govern espanyol que contemple la Comunitat Valenciana com a pol estratègic del sector audiovisual, perquè les empreses i operadors puguen accedir al fons de dinamització de la indústria cinematogràfica nacional de 1.500 milions d'euros. Montes ha lamentat que l'executiu de Sánchez "menysvalore" la rellevància d'esta indústria després que l'últim informe d'impacte econòmic dels rodatges internacionals a Espanya presentat per la Spain Film Commission este diumenge "haja obviat el territori valencià com a pol d'atracció de produccions estrangeres".

La consellera ha afirmat que només els platós de Ciutat de la Llum, a Alacant, han albergat des de la seua reactivació tretze rodatges, que han suposat un impacte de 60 milions d'euros i ha destacat "l’ús del clúster audiovisual, entenent-lo com una potent indústria de l’audiovisual de la Comunitat Valenciana".

En esta línia, el director general d’Innovació de la Generalitat, Juan José Cortés, ha relatat que des del seu departament “estan plantejant l’estratègia general, ordenant els vímens que deuen conformar eixa cistella que constituïsca un projecte global i integrador”.

La varietat de localitzacions, la diversitat de serveis escenogràfics i la Ciutat de la Llum com a factor diferenciador marquen el rumb cap a la consolidació del sector com a referent internacional, on la televisió valenciana també juga un paper clau. El director general d’À Punt Mèdia, Alfred Costa, ha afirmat que “ha de ser el motor i l’espenta que permeta la dinamització de molts productes, no només de la tele que es veu, que és importantíssima, sinó allò que anomenem la tele que no es veu, que són els projectes d’inversió en ficció”. Una aposta comuna que esperen que siga un trampolí per a un sector clau en l'economia de la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats