Tot preparat per a la Batalla de Flors de València

Els clavellons estan a punt per a ser collits i la munició està assegurada

Clavellons per a la Batalla de Flors de València / À Punt NTC

Més d'un milió de clavellons pintaran de taronja i llima l'Albereda de València este diumenge, durant la Batalla de Flors que tancarà la Gran Fira de Juliol. À Punt ha visitat els camps de l’Horta nord on es cultiven i, malgrat que no ha sigut el millor any per a la collita, les flors ja estan a punt per a ser collides i la munició està assegurada. 

Fa tres generacions que la família de Miguel Galán cultiva esta flor exclusivament per a la batalla de diumenge. Es fa càrrec de 35 fanecades que són un privilegi, però alhora una responsabilitat. Fa més de cent anys que la seua família conrea esta varietat que té les flors més grans que les que es cultiven per a ornamentació, justament per a la Batalla de Flors. 

Enguany no ha sigut ni de bon tros el millor any, meteorològicament parlant, perquè a la setmana de plantar patiren una DANA. A més, l'onada de calor dels últims dies també li ha llevat la son a Miguel. Perquè el clavelló vol calor, però regular durant tot el creixement.

Tot i això, assegura que 1.200.000 clavellons taronja i llima ja tenen els requisits per a la batalla. Mig centenar de persones començaran a collir estos clavellons a final de setmana perquè arriben tan frescos com siga possible.

Tres tràilers els portaran a l'Albereda de València per a ser la munició de l'única batalla que no sap de violència.

També et pot interessar

stats