Tretze anys de la mort d’Amy Winehouse

Membre del Club del 27, es va convertir en un dels grans mites del jazz i el soul abans d’anar-se’n

Amy Winehouse en un fotograma del videoclip del seu èxit 'Rehab' / À Punt NTC

Cada mala experiència és una cançó de blues esperant a ser escrita. Sota esta convicció i amb una existència de contínua lluita contra els fantasmes de l'alcohol, les drogues i la depressió, és fàcil imaginar la cantant britànica Amy Winehouse component lletra a lletra la història de la seua vida. La va viure tan de pressa que només va donar per a dos àlbums i tan intensa que amb tan sols 27 anys es va convertir en un dels grans mites del jazz i el soul.

La veu blanca del blues s'apagava el 23 de juliol de 2011 i els fans, emmudits per la tristesa omplien de flors la porta de la seua casa de Londres. Enrere quedaven els seus inicis als pubs londinencs, el primer gran èxit, Frank, i el seu pas pel Festival de Benicàssim una actuació majúscula anunciada amb lletres xicotetes, Amy actuava en un escenari secundari.

Una vida narrada en cançons que deixa èxits com Rehab, Back to black, diversos documentals, un biopic i un tercer disc pòstum. Tresors amagats de la bona xica rebel perduda entre una vida d'excessos i una veu que contínua viva.

També et pot interessar

stats