Un futur més espacial: el 40% dels espanyols creu que la humanitat viurà en Mart en trenta anys

Una enquesta feta a 3.000 persones pregunta per un futur en què el metavers i els robots humanoides formen part de la vida diària

Enquesta sobre realitat virtual / À Punt NTC

Quasi un 40% dels espanyols i espanyoles pensa que la humanitat arribarà a habitar el planeta Mart en els pròxims trenta anys. I no és l'única convicció que té la societat sobre un futur no molt llunyà en què la realitat virtual i els robots humanoides formen part de la vida diària. Estes són algunes de les conclusions d'una enquesta feta per la Fundació AXA i Fòrum Periodisme 2030 a 3.000 persones i que pretén informar sobre els canvis que, segons els científics, esdevindran en a penes dos dècades.

Més de la meitat dels espanyols creuen que la població podria passar un dia sencer vivint en una realitat paral·lela, la coneguda com a realitat virtual o metavers. A pesar que els efectes que això puga tindre no siguen els més beneficiosos. A més, habitar Mart sembla que ja no es reserva només per al cine.

Són les respostes d'un sondeig realitzat a 3.000 persones de diferents edats i escala social, que este dimarts s'ha presentat a València, davant d'una nova realitat per a la qual, segons els experts, encara no estem preparats. “T’has d’intentar adaptar a tot allò que està passant a una velocitat absolutament sorprenent”, manifesta Fernando Jáuregui, president del Fòrum Periodisme 2030. 

Els extraterrestres mai han eixit de la pantalla gran, però els recursos inexplorats de l'espai podrien usar-se al nostre planeta. “Podem trobar-nos amb un cometa que està ple d’aigua o de material de carboni, que pot servir de combustible”, apunta l’exastronauta i president d’Hispasat, Pedro Duque. 

Més de la meitat dels entrevistats pensa que implantar xips al cervell per a millorar les habilitats personals també acabarà passant, però només el temps demostrarà si l'actual revolució científica ens transporta a anys llum d'esta realitat.

També et pot interessar

stats