Una paella de marisc de Puerto Rico guanya el World Paella Day

Cuiners i cuineres de tot el món hi han participat amb els seus plats plens d’ingredients tan originals com la llet de coco, l'orxata o el pastrami

Guanyadors del World Paella Day / À Punt NTC

El 20 de setembre està marcat en el calendari com el World Paella Day. Cuiners i cuineres de tot el món competeixen este divendres a la Marina de València per a fer la millor paella del món. Un reconeixement que enguany s'ha emportat un equip de Puerto Rico.

"És una paella de marisc, a la qual hem afegit caragols de mar, bou de mar i gambeta", han explicat els cuiners guanyadors del primer premi d'enguany Joe Padilla i Joe Padilla Júnior.

En este concurs internacional es valora especialment la cocció de l'arròs. De fet, Raül Magraner, membre del jurat, ha explicat en declaracions a À Punt NTC que una de les qüestions que més s'ha valorat en esta edició i que, per tant, més ha puntuat ha sigut precisament el punt del socarrat i el cremat, així com la soltesa de l’arròs i, que estiguera cuit. 

Propostes de Colòmbia, Japó i Romania
Propostes de Colòmbia, Japó i Romania / Patrícia Ramírez

Amb participants de països tan llunyans com Mèxic, Colòmbia, Japó, Puerto Rico i la Xina, en esta competició es valora el gust del plat, però també el bon fer, que en alguns casos arriba fins al mínim detall i amb ingredients que tenen poc a veure amb la versió més tradicional que es cuina per terres valencianes. Peleón (espècie marítima invasora de Puerto Rico), mescal (licor mexicà), llet de coco, orxata i pastrami són algunes de les exquisideses que els cuiners i cuineres han ensenyat a À Punt com anaven a integrar-les en les seues preparacions.

Propostes de Xina, Mèxic i Puerto Rico
Propostes de Xina, Mèxic i Puerto Rico / Patrícia Ramírez

També et pot interessar

stats