Les vendes de llibres pugen com la bromera

Segons la Federació de Gremis d'Editors, el 2023 se n'han comprat sis milions més que l’any anterior

Llibreria Arribada Llibres / À Punt NTC

El sector editorial a Espanya està d'enhorabona perquè durant els últims anys les vendes de llibres pugen com la bromera. Concretament, el 2023 s'han venut sis milions d'exemplars més que l'any passat, segons el balanç de la Federació de Gremis d'Editors que, a més, assenyala a la novel·la romàntica com la preferida.

No és cap novetat si contem que les vacances d'estiu són l'època ideal per a recuperar eixes lectures pendents que no poden llegir durant l'any. Però sí, les vendes de llibres no han parat de créixer en els últims anys, segons mostren els comptes.  

El propietari de la llibreria Arribada Llibres de València, Hèctor Gómez, afirma, en declaracions a À Punt, que la gent continua comprant llibres i llegint molt.

Segons la Federació de Gremis d'Editors, a Espanya el 2023 cada persona ha comprat de mitjana quatre llibres, però això és estadística, en realitat una de cada tres en compra més de deu. Una dada que Gómez corrobora. Diu que és “prou habitual i prou normal” que algunes persones compren més de deu llibres o entre quinze i vint llibres cada any. 

Els llibres infantils i juvenils continuen creixent, però en adults, el gènere que més triomfa són les novel·les romàtiques. I en plena era digital, l'estètica i el tacte de passar les pàgines encara és el gest que més ens enamora de la lectura.

També et pot interessar

stats