Vila-real reparteix 1.500 racions de l’olla de la Plana
Aquest plat tradicional conté dènou ingredients entre verdures, llegums i carn
L'olla de la Plana de Vila-real, a la Plana Baixa, és un plat contundent que incorpora fins a dènou ingredients calòrics entre verdures i llegums, carn de porc i de vedella. A més, s’utilitza producte local.
El municipi ha celebrat una festa gastronòmica per a retre homenatge a aquesta delícia culinària i s’han repartit 1.500 racions en 1.500 olletes, perquè la gent se les poguera menjar a la plaça. Participar només ha costat un euro, amb una destinació solidària: enguany els diners recaptats són per a l’associació Pintant el camí en rosa, per a xiquets i xiquetes amb càncer.
“És un plat de casa total”, ha assegurat un dels assistents. Tot i que aquest plat està pensat per a dies de fred, la gent estava en mànega curta. Aquesta recepta heretada de la saviesa local necessita hores de preparació a foc lent i molta paciència.