La Vila se submergeix en els Moros i Cristians

La ciutat es prepara per a gaudir de l'esperat Desembarcament

L'Entrada Mora, en una imatge d'este dijous
L'Entrada Mora, en una imatge d'este dijous / À Punt (Fas Festa)

Les entrades de Moros i Cristians a la Vila Joiosa (Marina Baixa) han fet les delícies de grans i menuts en dos de les nits més esperades de l’any. Si ahir dijous els Moros eren els protagonistes, este divendres ha sigut el torn dels Cristians, que han gaudit d’una celebració plena de llum, música i un desplegament vistós de la indumentària típica. 

La ciutat es prepara ara per a l’Alijo i l’Ambaixada contrabandista, amb la presentació de les tropes mores al seu Rei i l’Ambaixada beduïna. Tant els Contrabandistes com els Beduïns s'ofereixen als respectius reis per a ajudar-los a aconseguir el seu objectiu: els uns per a defensar la Vila i els altres, per a conquistar-la. 

Durant el cap de setmana es viurà, fins que torne a eixir el sol, la Nit del Fester, una jornada nocturna a l’espera del Desembarcament, prèvia a l’Ambaixada mora. La seguirà, a la vesprada, l’Ambaixada cristiana i la Reconquesta del castell.

Una tradició de vora 500 anys d'història

Segons conta la tradició, el 29 de juliol de l'any 1538, la Vila Joiosa va veure amenaçada la seua terra per l'arribada de quaranta galeres sarraïnes, que volien conquerir-la. Amb el toc de les campanes, el veïnat va eixir de les cases per a defendre el municipi. Segons la creença popular, santa Marta va fer bufar un fort vendaval que va fer tornar mar endins les mitges llunes. Des d'aquell dia, en agraïment per este miracle, el veïnat va proclamar santa Marta patrona de la Vila. En el seu honor, cada mes de juliol, celebren festes de Moros i Cristians, amb un acte únic i diferenciador: el Desembarcament. Un autèntic espectacle de llum, pólvora i festa en el qual vilers i vileres presenten este fet històric.

Declarades d'interés turístic internacional, les festes se celebren anualment del 24 al 31 de juliol, en un punt de trobada per a milers de persones.

També et pot interessar

stats