Més del 20% dels llocs de treball que més costa cobrir a la Comunitat Valenciana són industrials

Darrere se situa el sector del comerç i les vendes, amb un 17,3% de les ofertes vacants

Imatge d'arxiu de la indústria metal·lúrgica
Imatge d'arxiu de la indústria metal·lúrgica / Shutterstock

El 23,1% dels llocs de treball que costa cobrir a la Comunitat Valenciana es troben en el sector Industrial, segons explica l'informe Necessitats del mercat de treball, elaborat per The Adecco Group Institute, el centre d'estudis i divulgació del Grup Adecco. Actualment, un important percentatge d'ofertes d’ocupació es queden sense cobrir o són de difícil cobertura, i uns sectors es veuen més afectats que uns altres per esta problemàtica. Segons l’informe, és el cas d'ofertes pertanyents al sector de la indústria, on es registra el 23,1% dels llocs que costa cobrir a la Comunitat Valenciana.

Després se situa comerç i vendes, on el percentatge d'ofertes de difícil cobertura ascendeix al 17,3%, i amb un empat en el tercer lloc estan els serveis tècnics d'arquitectura i enginyeria i les activitats de les seus centrals, totes dues amb un 15,4% de llocs de difícil cobertura. 

Si es té en compte la classificació de perfils que es contempla en el Catàleg Nacional d'Ocupacions, que edita l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el 33,3% dels experts enquestats per a l’informe a la Comunitat Valenciana consideren també els mecànics i ajustadors de maquinària com a perfils de difícil cobertura.

En l’àmbit nacional, el 20,3% dels llocs que costa cobrir a Espanya s'aglutina en el sector de transport i emmagatzematge. Darrere va la Indústria, on el percentatge d'ofertes de difícil cobertura ascendeix al 20,1%; després els serveis tècnics d'arquitectura i enginyeria (12%) i, finalment, les activitats de les seus centrals (10,9%).

Baixant a professions concretes, els llocs de treball que més se sol·liciten en les ofertes d'ocupació publicades entre gener i maig de 2024 són operari i auxiliars d'indústria i construcció (que engloba professions com torner, fresador, electromecànic, muntatge, pintura, xapa, soldador, mosso de magatzem, carretoner, neteja, electricista, mecànic, frigorista, fuster, lampista, manteniment, etcètera), que copen la primera posició del rànquing, amb el 33,8% de les ofertes.

També et pot interessar

stats