Més de 5.500 menors de 35 anys accedeixen al Bo Lloguer Jove d'habitatge

El Consell celebra que és la xifra més alta de beneficiaris de la mesura, amb un 44% més que l’any anterior

Un jove mira un aparador d'una immobiliària
Un jove mira un aparador d'una immobiliària / À Punt NTC

Més de 5.500 menors de 35 anys han accedit enguany al Bo Lloguer Jove d'habitatge que impulsa la Generalitat, la xifra més alta de beneficiaris de la mesura des que la van posar en marxa. La Vicepresidència i Conselleria de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda ha resolt la quarta concessió d'ajudes del bo, que ha beneficiat un total de 5.640 persones, un 44% més, segons ha publicat el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV). S'han desestimat, però, 1.218 de les sol·licituds presentades des del 30 de maig de 2023 "a causa de l’esgotament del finançament" d'este programa.  

Segons ha explicat la vicepresidenta Susana Camarero, les ajudes s'emmarquen en l'objectiu del Consell de facilitar l'accés dels joves a l'habitatge. Per això, el mes de desembre del 2023 la dotació pressupostària per a la convocatòria d’enguany es va incrementar amb 9,2 milions d'euros de recursos propis de la Generalitat.

Amb esta aportació, el govern valencià ha destinat 31,9 milions d'euros per al Bo Lloguer Jove, un 40% més d'ajudes que en la convocatòria anterior, que —diuen— el Botànic va dotar amb 22,8 milions d'euros aportats només pel Ministeri “i que va deixar sense ajuda per falta de pressupost 16.716 joves que l’havien sol·licitada”.

"La convocatòria del 2024 està pendent que el Govern d'Espanya repartisca 200 milions entre les comunitats autònomes", ha assegurat Camarero, que ha afegit que la Generalitat ha instat el govern espanyol "que distribuïsca els fons de manera urgent, ja que estan en l'aire les ajudes al lloguer de milers de joves de la Comunitat Valenciana".

La subvenció d'enguany l'han sol·licitada 13.554 persones, de les quals n'han rebutjat 6.696 per no reunir els requisits, mentre que se n'han desestimat 1.218 per falta de fons, un 8,9% dels sol·licitants.

També et pot interessar

stats