Alacant és la província espanyola amb més compra de vivenda per part d'estrangers

La Comunitat Valenciana se situa com la tercera autonomia on els estrangers compren més cases, després de les Balears i les Canàries

Urbanització a Xàbia (Marina Alta)
Urbanització a Xàbia (Marina Alta) / Shutterstock

Les compres de vivenda per part d'estrangers han assolit un 14,48% a l'estat en el segon trimestre del 2024, un punt més que fa una dècada (13,03%). La Comunitat Valenciana supera amb diferència la mitjana espanyola i, amb un 28,79%, és la tercera amb més compres per part d'estrangers. La província d'Alacant torna a despuntar en el rànquing general, amb més del 40% de compra estrangera.

Segons les dades del Col·legi de Registradors, les comunitats autònomes que acumulen més compravendes protagonitzades per foraster són les Balears (33,37%), les Canàries (31,11%), la Comunitat Valenciana (28,79%), la Regió de Múrcia (28,79%) i Catalunya (16,11%). Però el rànquing per províncies situa a Alacant novament en la primera posició amb un 43,52%, seguida per les Illes Balears amb deu punts menys. Alacant ha mantingut este lideratge durant els últims sis anys, amb un únic trimestre el 2021 en què va ser superat puntualment per les Balears. Per la seua part, en l'últim estudi, Castelló i València s'apropen més a la mitjana estatal, en les posicions deu i tretze, amb 14,63% i 13,68% respectivament.

L'informe del Col·legi de Registradors associa la concentració de les compravendes per estrangers amb la intensitat turística, ja que les províncies que encapçalen la llista corresponen a les mediterrànies o les illes.

Compra de vivendes per estrangers segons comunitats autònomes
Compra de vivendes per estrangers segons comunitats autònomes / Col·legi de Registradors

Quant a la procedència dels compradors, la britànica continua sent la nacionalitat que més habitatges adquireix a tot el territori, encara que mantenen la tendència a la baixa dels últims anys a conseqüència del Brexit. Després del 8,37% dels britànics, el rànquing global de l'estat el segueixen Alemanya (6,98%) i el Marroc (6,10%). Segueix la sèrie Romania, que amb un 5,31%, este trimestre ha superat els percentatges de França, Itàlia, els Països Baixos i Bèlgica.

També et pot interessar

stats