Alacant suspén l'activitat turística de cinquanta pisos sense llicència

L'Ajuntament sol·licita a la Generalitat la cessió de competències per a incoar, instruir i resoldre els procediments sancionadors

Una panoràmica d'Alacant, en arxiu
Una panoràmica d'Alacant en arxiu / GVA

La regidoria d'Urbanisme d'Alacant ha intensificat les campanyes d'inspecció dels apartaments turístics de la ciutat. La recerca ha donat com a resultat, de moment, l'obertura de cinquanta actes d'infracció i la tramitació dels corresponents expedients de suspensió d'activitat, que ja s'estan notificant als propietaris. Així ho ha explicat el consistori en un comunicat. A més, la regidoria —dirigida per Rocío Gómez— ha sol·licitat formalment este divendres a la Generalitat la cessió de competències per a incoar, instruir i resoldre els procediments sancionadors per infraccions lleus, greus i molt greus en matèria d'habitatges turístics del terme municipal d'Alacant, en virtut del Decret llei 9/2024, de 2 d'agost, del Consell.

La majoria d'estos expedients de suspensió d'activitat corresponen a apartaments turístics sense llicència ubicats a la platja de Sant Joan i al centre d'Alacant. “Volem recordar a la ciutadania que, per a exercir l'activitat, no n'hi ha prou amb estar registrat en la conselleria de Turisme, sinó que han d'obtenir la compatibilitat urbanística i la corresponent llicència d'activitat”, explica Gómez.

L'Ajuntament també ha detallat el procés. "Després de tindre constància, a través de la inspecció, que s'està desenvolupant l'activitat turística en un apartament sense la llicència corresponent, l'Ajuntament notifica al propietari l'ordre de suspensió d'activitat. En cas que la continue exercint, es procedeix al precinte de l'apartament. La imposició de sancions li correspon, fins al moment, al Consell", ha detallat.

També et pot interessar

stats