Marie Claire abaixa la persiana
Els amos de l'empresa tèxtil anuncien un ERO d'extinció
Marie Claire abaixa la persiana. La direcció de Marie Clarie ha anunciat aquest dimarts als sindicats un ERO d'extinció per a tota la plantilla. Marie Claire està en mans de Think Textil des de juny del 2021. Actualment, té 214 persones a Vilafranca (90 treballant i 124 d'ERTO). A València i Castelló en treballen 68 més. L'empresa té una gran importància econòmica i laboral a les comarques dels Ports i de la Plana Alta.
Marie Claire tancarà després d'anys de crisi. El Consell, de fet, el 2021 va escenificar el seu compromís amb el futur de l'activitat tèxtil. L'Institut Valencià de Finances (IVF) va concedir a instàncies del Consell dos crèdits per valor de vora dotze milions als nous propietaris de l'empresa per a garantir la viabilitat de la firma i els vora 600 llocs de treball que tenia associats en aquell moment.
Els responsables de Marie Claire, en tot cas, han anunciat que buscaran nous finançadors perquè es puga mantenir una mínima part del negoci. A les 19:00 hores està prevista una assemblea de treballadors i treballadores.
Durant la pandèmia, la mítica empresa de pantis i roba de la llar es va reconvertir i va començar a produir mascaretes.
Cándido Andrés, representant d'UGT a l'empresa, ha explicat que la lluita ara se centra a aconseguir les millors condicions per als treballadors afectats. També ha explicat que la plantilla està resignada davant una situació que sabien que era complicada. Andrés sí que ha remarcat que aquesta decisió "és un colp molt fort per a tota la comarca".
Precisament, el responsable de CCOO-PV en l'empresa, José María Gutiérrez, ha ressaltat aquesta "important" operació que "semblava garantir la viabilitat" de la companyia, encara que ha indicat que després de la pandèmia va tornar a patir el "mateix problema de la poca càrrega de treball". "La injecció econòmica de la Generalitat va vindre molt bé i semblava que l'empresa anava a tindre viabilitat, però ha tingut molt mala sort pel tema de la covid, no hem alçat el cap", ha argumentat.
En qualsevol cas, ha advertit del "drama" que suposaria el tancament d'aquesta empresa "històrica a la comarca", on és "una font d'ingressos per a una població bastant important". "Si es lleva aquesta fàbrica, la comarca es veurà molt afectada", ha indicat.
"On desapareix la indústria, apareix la despoblació"
"On desapareix la indústria, apareix la despoblació, i no sabem com es pot suplir això", ha remarcat, al mateix temps que ha incidit que la preocupació en aquests moments en la plantilla és "important" després de "deu anys de problemes". "L'empresa va arribar a ser capdavantera amb quasi 1.000 treballadors, però actualment no arriba ni a 300. D'alguna manera podíem arribar a pensar en aquesta trista fi que no desitgem", ha explicat.
Marie Claire és una empresa castellonenca fundada el 1907, de gran tradició i arrelament a la Comunitat Valenciana, concretament a les comarques de l'interior de Castelló. Va començar l'activitat fa més de cent anys, i es dedica des dels orígens a la confecció i comercialització de calces, activitat que amb els anys s'ha diversificat per a passar a produir també altres productes de caràcter tèxtil. L'empresa va arribar a tindre mil treballadors i treballadores.
Marie Claire busca inversors per a rellançar la marca
Segons ha informat l'empresa en un comunicat, en aquests moments estan negociant amb els seus principals creditors per a renegociar el seu deute i també fent una cerca activa d'inversors que puguen estar interessats a donar suport al projecte de rellançament de la marca.
La firma ha assegurat que porta enfrontant-se a dificultats financeres durant els últims anys, les quals "no ha aconseguit superar a pesar de l'esforç en la reducció i optimització de costos que ha dut a terme".